{ "title": "Çikolatalı Karamelli Kek", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Cikolatali-Karamelli-Kek-91.jpg", "date": "21.01.2024 14:20:58", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "Çikolatalı Karamelli Kek, Merhabalar hanımlar! Bugün yine ağız tatlarımızın vazgeçilmezlerinden olan bir tarif ile karşınızdayız! Misafirliklerde, hanımların günlerinde ya da \"ay canım sıkıldı kek mi yapsam acaba? Diyeceğiniz bir günde yardımınıza koşan oldukça basit ve basit olmasına rağmen fazlasıyla enfes bir tadı olan bir kek tarifi hazırlayacağız birlikte. Çikolatalı karamelli kek yapmaya ne dersiniz? Hazırsınız galiba, o zaman buyurun:

Çikolatalı Karamelli Kek Malzemeleri
Ganj için
Karamel için
Çikolatalı Karamelli Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içine oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri koyalım ve krema kıvamına gelene kadar en az 5 dakika kadar iyice çırpın. Daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını küp-küp doğrayarak karışıma ilave ederek çırpmaya devam edelin. Sonra un hariç diğer malzemeleri de ekleyin iyice karıştırdıktan sonra unu azar azar ekleyin. Klasik olan kek hamurundan az daha cıvık bir hamur elde ederek çikolatalı karamelli kek hamurunu yağlı kâğıt serdiğiniz ben (24-24) kullandım tepsiye dökerek önceden ısıtılmış olan 175 derece sıcaklıkta bir fırında pişirin. Kürdanı kekin ortasına batırarak test edin pişmişse fırından alın ve soğumaya bırakın.

Karameli yapmak için şekeri uygun olan bir tavaya alarak karıştırmadan orta ateşte erimesini bekleyin. Şeker eriyerek rengi dönünce yarım su bardağı suyu, karamel ve tereyağını ekleyerek hızlı bir şekilde karıştırın. Malzemeler özdeşleşince suda eritmiş olduğunuz nişastayı da karışıma ekleyerek kıvam verin ve ocağın altını kapatın. Karameliniz bekledikçe kıvamı daha güzel olacaktır. Ganaj için ise kremayı ısıtın (Kaynamayacak) ve çikolataları içine kırın karıştırarak eritin. Kenarda soğumakta olan kekinizin kenar kısımlarını ince bir şekilde keserek düzleyin. Dikkatli bir şekilde ortadan ikiye kesin ve her iki keki karamel ile eşit olarak ıslatın. Altta kalacak olan kısma ganajın yarısını sürün diğer parçayı dikkatli biçimde (Bu işlemi hızlı yapın üst parça karameli iyice çekip yumuşamasın) kekin diğer parçasını üstüne kapatın. İsteğe göre üzerine önce ganaj daha sonra karamel dökerek buzdolabında 2 saat kadar dinlendirerek dilimleyebilir ve servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }