{ "title": "Elmalı Karamelli Kek", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Elmali-Karamelli-Kek-56.jpg", "date": "21.01.2024 10:36:02", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Elmalı karamelli kek, Elmalı hazırlanan elmalı karamelli kek sıra dışı bir kek çeşididir. Alışkın olduğumuz keklerin dışında olan bu tarif ile değişik bir kek hazırlayıp misafirlerinize veya ev halkına sunabilirsiniz. Elmalı karamelli kek birçok kişi tarafından sevilmektedir. İlk defa tadan insanlar için ise yadırganmayacak bir tada sahiptir. Hemen hemen her yaştan insanın damak zevkine hitap eden bir kek çeşididir. Elmalı karamelli kek misafir alımlarının yanında kadın günlerinde de servis tabaklarında çeşitliliğe fayda sağlayan bir alternatif olacaktır. Hafif bir tada sahiptir yiyen kişilerde ağırlık oluşturmaz. Sizde eşsiz bir lezzetle servis tabaklarınızı süslemek istiyorsanız işte elmalı karamelli kek tarifi. Kolay ve pratik bir yapım ile akşam çaylarının yanında sunum yapabilirsiniz. Mutlaka denemelisiniz. Şimdiden kolay gelsin.

Elmalı karamelli kek için gerekli olan malzemeler
Karameli için
Elmalı karamelli kek nasıl yapılır?

Öncelikle fırın tepsisi içerisine toz şekeri yayın ve ocağın altını açın. Şekeri yakmadan karamelize edin. Şekeri karıştırarak kavurun. Kavrulan şekeri tüm tepsiye yayın. Elmaları bol su ile yıkayıp kabuklarını soyun. İnce ince dilimleyerek karamelize edilen şekerin üzerine sıra sıra dizin. Bu arada keke hamurunu yapabileceğiniz derin bir kap elinize alın ve içine yumurtaları kırın. Şekeri de yumurta içine ilave ederek köpürene kadar çırpın. Karışım çırpılmaktan beyaz bir renk alana kadar çırpmaya devam edin. Karışım köpürünce süt ve sıvı yağı ilave edin. Bir süre daha çırptıktan sonra bu kez limon suyu ve limon kabuğunun rendesi yapılan karışım içerisine eklenir. Bütün karışım çırpılarak bütünleştikten sonra kabartma tozu, vanilya ve un yavaş yavaş eklenir. Bir taraftan da unu eklerken çırpmaya devam edin. Kek hamuru kıvamını alınca un eklemeyi durdurun. Hazırlanan kek hamurunu elma dilimlerini dizdiğiniz fırın tepsisi üzerine gezdirerek dökün. Hamuru fırın tepsisinin her yerine yayın ve önceden 180 derecede ısıtılan fırın içerisine sürün. Ortalama yarım saat keki pişirin. Fırından çıkarırken kekin pişip pişmediğini kontrol edin. Kek pişmişse tepsiyi fırından çıkarın. Yaklaşık 5 dakika kadar dinlendirdikten sonra soğumadan sıcak sıcak servis yapın. Elmalı karamelli keki artık dilimleyip servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }