Etimek Tatlısı Karamelli, Karamelli etimek tatlısı beş çaylarında ya da yemeklerden sonra soğuk, soğuk servis edilebilecek çok lezettli bir tatlıdır. Etimek genelde diyet ekmek olarak, diyet yapanların tercihidir. Yalnız içine şerbet girince ve üzerine de muhallebi dökülünce kalori bakımından bayağı zengin hale gelmektedir. Yapım aşaması ve malzemeleri de çok kolaydır. Tarifimizi hemen anlatmaya başlayalım.
Etimek Tatlısı Karamelli için malzemeleri
1 paket diyet ve tuzsuz etimek
Tatlının muhallebisi için
1 litre süt
2.5 yemek kaşığı un
2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
6 yemek kaşığı toz şeker
Dolu bir yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya ya da vanilya aroması
Tatlının şerbeti için
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
2-3 damla kadar limon suyu
Tatlının üzeri için
1 paket toz kremşanti
1 su bardağı süt
Üzerine serpmek için ise tercihe göre Hindistan cevizi ya da rondodan geçirilmiş toz fındık
Etimek tatlısı karamelli nasıl yapılır?
Karamelli etimek tatlımız için ilk iş olarak karamelize edilmiş şerbeti hazırlamamız gerekir. Karamelize şeker için şekeri bir tencereye alıp çok kısık ateşte sürekli karıştıra, karıştıra karamel haline getirelim. Bir süre sonra ısının etkisi ile kahverengi hale gelmeye başlayacak. Eriyen şekerin üstüne 2 bardak sıcak suyumuzu ekleyip katı hale gelmiş olan şeker eriyene kadar kaynatalım. Kaynama süresi 5-6 dakika olsa yeterli gelecektir. Daha sonra 3 damla kadar limon suyumuzu ilave edelim. Şerbetin altını kapatıp bir kenara alalım.
Etimekleri bir borcama güzelce dizelim. Hazırlanan şerbeti borcama dizmiş olduğumuz etimeklerin üzerine dökelim. İlk etapta şerbet miktarı gözünüze fazla görünebilir. Ama endişelenmeyin bir süre sonra etimekler şerbeti olduğu gibi çekecektir. Artık muhallebi kısmına geçmeye hazırız. Muhallebi için un, şeker, mısır nişastası ve süt bir tencereye alınır ve topaklanmaması için kaynaya kadar hiç bırakılmadan karıştırılır. Muhallebi göz, göz olunca ocaktan alınır ve daha sıcakken 1 yemek kaşığı tereyağı eklenip karıştırılır. Bu aşamada vanilyasını da ekleyelim. Muhallebiyi, biraz ılındıktan sonra etimeklerin üzerini kapatacak şekilde düzgünce yayalım.
Kremşantiyi 1 bardak süt ile hazırlayıp muhallebinin üzerine yine düzgünce yaydıktan sonra tercihe göre Hindistan cevizi veya toz fındık serperek süsleyelim. Buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra etimek tatlısı karamelli servise hazır.