{ "title": "Karamel Nasıl Yapılır", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/karamel-nasil-yapilri.jpg", "date": "18.01.2024 22:28:55", "author": "özlem kaynak", "article": [ { "article": "Karamel Nasıl Yapılır, Karamel denince aklımıza ilk gelen, tabi ki tatlıyı sevenler için, eşsiz tatlı bir lezzettir. Karamel özellikle toz şekerin ocakta düşük ısıda yavaş yavaş yanarak hoş, yumuşak bir sütlü kahve rengini almasıdır. Karamel tüm dünya ülkelerinde eşsiz bir tatlı ya da tatlı sosu olarak kullanılır, ama asıl anavatanı, Güney Amerika'dır. İlk yapımı orada gerçekleştirilmiştir. Günümüzde bizim ülkemizde de gerek tatlı olarak gerekse farklı tatlıların üzerine sos olarak çok fazla ün salmış durumdadır, hemen hemen gittiğimiz bütün pastanelerde mutlaka karamelli bir yiyecekle karşılaşırız, karşılaştığımız anda da gerek görüntüsüyle gerekse lezzetiyle ondan kaçmamız mümkün değildir. Karameli ya da karamelli tatlıları dışarıdan satın alıp tüketebileceğimiz gibi, acil bir misafir geldiğinde ya da sıkı tatlı krizlerinin olduğu zamanlarda evde de kolaylıkla yapabileceğiniz pratik, ekonomik, lezzetli bir tariftir, karamel tarifi mutlaka elinizin altında olması gereken bir tariftir.

Karamel Malzemeleri
Karamel Nasıl Yapılır?

Öncelikle, karameli yaparken yanma derecesini, rengini, net anlayabilmemiz için, tencerenizin açık renkte ve yapışmayan cinsten olmasına dikkat edin, toz şekeri tencereye koyalım, altını kısık bir şekilde açalım, tahta bir kaşık yardımı ile yanlardan altın sarısı rengini alıncaya kadar sürekli karıştırmaya devam edelim, yakmamaya özen gösterelim, daha sonra tereyağını ilave edelim, tereyağı tamamen eridikten sonra beş dakika daha karıştırıp, içine taze kremayı da ilave edip, güzelce karıştırarak on dakika daha kısık ateşte kaynatıp, ocaktan alalım, karamelimiz hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }