{ "title": "Karamel Sos", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/karamel-sos.jpg", "date": "20.01.2024 16:40:54", "author": "Hande Kadak", "article": [ { "article": "
Karamel Sos, Özellikle tereyağlı karamel sosunu Fransızlar çok kullanır ve yaparlar. Ama buradaki fark Fransızlar karamel sosunu tuzlu tereyağı ile yaparlar. Ama ben karamel sosunu yaparken tuzlu tereyağını tercih etmem pek damak tadıma uygun olmuyor çünkü. Karamel sosunu özellikle pastalar, dondurma ve sütlü tatlılar yanında çok kullanıyorum. Yapımı ise bir o kadar kolay ve tadı ise bir harika olmaktadır. Karamel sosunu hazırlayıp kavanoza koyup belli bir süre buzdolabında bekletebiliyorum ve böyle yaptığım içinde oldukça pratik oluyor. Pastalar, tatlılar ve dondurma eşliğinde sunum yapıyorum. Şimdi oldukça pratik olan karamel sosu nasıl yapılır bunu tarif etmeye çalışacağım.

Karamel Sos Malzemeleri
Karamel Sos Nasıl Yapılır?

Karamel sos için bir su bardağı şekeri uygun bir tencere içine koyun tencereyi ocağın üzerine alın sürekli karıştırmak koşulu ile tahta kaşık ile sürekli karıştırın. Burada önemli olan nokta ise metal kaşık kullanmamanızdır. Şeker erimeye başlayıp rengi sarardığında tencereyi hemen ocaktan alın ve içinde topaklanmalar eriyene kadar iyice karıştırın ve tekrar ocağa alın. Bu aşamada dikkat etmelisiniz ve şekeri yakmamaya özen gösterin. Şeker biraz daha karamelize olduktan sonra tereyağını ilave ederek iyice karıştırın ve daha sonra bir su bardağı taze kremayı da ilave ederek yine karıştırın ve bir dakika kadar kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve tereyağlı karamel sosu ayrı bir kaba boşaltın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra karamel sosunuz hazır. Pasta ve dondurmalarınıza gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
" } ] }