{ "title": "Karamel Soslu Muhallebi", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/karamel-soslu-muhallebi.jpg", "date": "20.01.2024 01:12:50", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Karamel soslu muhallebi, karamelle muhallebiyi buluşturmak isteyenler için nefis bir tatlı tarifidir. Üstelik oldukça hafif bir lezzeti vardır. Yaz günlerinde rahatlıkla ikram edebileceğiniz karamel soslu muhallebi tarifini zaman buldukça yapabilirsiniz. Üstelik malzeme konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. Evde olan kolay malzemelerle tatlınızı hazırlayabilirsiniz. Özellikle çocuklarınızın çok beğeneceği farklı bir muhallebi tarifidir. Karameli bir de bu şekilde tatmanızı tavsiye ederiz. Hazırsak hemen mutfağa girelim, tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Karamel soslu muhallebi için gerekli malzemeler
Karamel sos malzemeleri
Karamel soslu muhallebi nasıl yapılır?

Öncelikle uygun bir tencerenin içinde toz şeker ve unu karıştırın. Bu malzemeye sütü ilave ederek tel çırpıcı yardımıyla karıştırın. Bunu ocakta muhallebi kıvamında pişirin. Devamlı karıştırmayı da ihmal etmeyin. Aksi halde muhallebide topaklaşma olabilir. Ocaktan alınca hemen el blenderi ile çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin. Muhallebi ılınınca içine vanilyaları ve süt kremasını koyarak tekrar çırpın. Muhallebiyi dekoratif kaselere, kuplara paylaştırarak buzdolabına kaldırın.

Şimdi karamel sosu hazırlamaya başlayalım. Yapışmaz özellikteki bir tavaya toz şekeri koyun. Bunu kaşık kullanmaksızın hafifçe tavayı sallayarak, şekerin karamelleşmesini sağlayın. Rengi altın sarısından biraz daha koyu olduğunda, içine kremayı koyun. Yine malzemeyi karıştırın ve homojen bir karışım olsun.

Buzdolabında soğuyan muhallebilerin üzerine karamel sosu pay edin. Karamel soslu muhallebinin üzerine arzu ettiğiniz süslemeleri yapabilirsiniz. Tavsiyemiz kıtırlaştırılmış kadayıf, şeftali, muz dilimleri, dövülmüş iç ceviz parçacıkları olabilir. Sevdiklerinize, konuklarınıza karamel soslu muhallebi ikramınızı artık yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }