{ "title": "Karamel Tarifi", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/karamel-tarifi.jpg", "date": "20.01.2024 07:37:08", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Karamel Tarifi, Karamel özellikle pasta ve kurabiyelerin üzerlerinde hoş bir tat ve güzel bir görünüm sağlayan ve görselliğe özen verenler kişilerin kullandığı tatlıdır. Ayrıca karamel sos ünlü markaları kullandığı ve kavanozlarda dahi satışa sunduğu albenisi olan tatlı türü olarak bilinir. Tatlılar arasında en çok tercih edilen ve en güzelleri arsında birinci sıralarda yer alan tatlıdır. Karamel yapımı için malzemelere bir göz atalım.

Karamel Malzemeleri
Karamel Nasıl Yapılır?

Öncelikle bir tencere alarak kahverengi şekeri, bal, limon suyu ve su tencereye konulur kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Zamanla tencere konulan karışım içerisindeki su buharlaşarak çekilecektir. Bu işlem sırasında karışımı sürekli karıştırmak uygun olacak ve malzemeler koyu bir kıvam alacaktır. Tencere içerisinde bulunan şeker kaynadıkça koyulaşacak ve sütlü kahve rengine dönüşecektir. Daha sonra hazırlanan bu karışım içerisine tereyağı konularak tereyağı eriyene kadar karıştırılır. Bu aşamadan sonra hazırlamış olduğunuz kaymak ve krema da tencere içerisine alınarak karıştırmaya devam edilir. Daha sonra en son konulan kaymak ve tereyağı da eriyince tencereyi ocaktan alarak 2-3 dakika çırpılarak karışımın pürüzsüz bir şekil alması sağlanmalıdır. Eğer gerekirse bir karıştırıcı yardımı ile karıştırılır ve karamel kıvamı gelince akışkan bir durum alınca olmuş demektir. Bir müddet tencerenin soğuması beklenmelidir ve üzerine çok az miktarda tuz atılır. Karameliniz hazırdır, karameli bir kavanoza koyarak buzdolabında soğumaya bırakın.

Güzel Karamel Yapmak İçin Püf Noktalar
" } ] }