{ "title": "Karamel Tatlısı", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/karamel-tatlisi.jpg", "date": "20.01.2024 13:36:02", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Karamel Tatlısı, Şekerin ısıtılması neticesi ile ortaya çıkan kahverengi tonlarında ve oldukça harika bir lezzet olan karamel, birçok şekerleme ve tatlılarda en çok tercih edilen bir sostur. Karamel her şey yakışır bence. Dondurma, sütlü tatlılar ve ekmek kadayıfı gibi tatlıların lezzetine lezzet katar. Karameli çok sevenler ve farklı bir tatlı çeşidi arayanlar, sizin için harika bir karamel tatlısı tarifi paylaştım. Püf noktalarına dikkat edildiği taktirde hiçbir zorluğu olmayan ve oldukça kolay ve pratik yapılan bu tarifi denediğinizde tadına bakanların bir tane daha isteyeceğinden emin olabilirsiniz. Tabi bu durumda tatlınızın hemen bitmesinden şikâyet etmeyin. Pasta ve tatlı tarifleri listenizde mutlaka bulundurmanız gereken karamel tatlısı, beş çaylarında, bayan oturmalarında ve kahve sohbetlerinin yanında harika bir atıştırmalık oluyor ve karamel bu tatlıya müthiş bir lezzet katıyor. Çocukların da bayıla bayıla yiyeceği bu nefes tatlının tarifine başlayalım. Hadi kolay gelsin.

Karamel Tatlısı Malzemeleri
Tatlıyı ıslatmak için
Karamel için
Karamel Tatlısı Üzeri için
Karamelli tatlı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle geniş bir kabın içerisine yumurtaları ve toz şekeri ilave edip mikserin yüksek ayarında yumurtalar beyazlaşıp köpürünceye kadar yani yaklaşık beş dakika kadar çırpın. Daha sonra kabın içerisine ılık suyu ve kabartma tozunu da katıp çırpmaya devam edin ve son olarak unu azar azar eleyerek kabın içerisine ilave ettikten sonra mikserin hafif ayarında yaklaşık iki dakika daha çırpın ve büyük boy dikdörtgen bir borcamın içerisini ya da küçük bir fırın tepsini margarin ile yağladıktan sonra hazırladığınız karışımı borcama dökün. Borcamı önceden ısıttığınız 180 ℃ fırının orta rafına sürün. Yaklaşık 20 dakika kadar pişirdikten sonra tatlının hamuruna fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Bu arada karameli hazırlamak için küçük bir tencerenin içerisine toz şekeri ilave edin ve üzerine bir su bardağı su ekledikten sonra limon tuzunu da katıp ocağın düşük ayarında kaynamaya bırakın. Kaynadıkça karamelin rengi koyulaşmaya başlayacaktır. Karameliniz kahverengiye dönüştüğünde geriye kalan 1 su bardağı kaynamış suyu karamelin içerisine ilave edin ve sıçramadan sürekli karıştırın. Karamel kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın. Karamelin soğuduğunda daha da koyulaşacağını düşünerek kıvamını ona göre ayarlayabilirsiniz. Soğuyan tatlınızın üzerini bir kâsenin içinde süt ve şekeri iyice karıştırdıktan sonra her yerini eşit olacak şekilde ıslatın. Ardından tatlınızın üzerini soğuk süt ile çırptığınız krem şantiyi ile eşit oranda kapladıktan sonra tatlınızın üzerine hazırlamış olduğunuz karameli dikkatli bir şekilde dökün. Daha sonra tatlınızı buzdolabına koyup yaklaşık 4-5 saat kadar dinlendirdikten sonra üzerine isteğe bağlı olarak çikolata parçacıkları serpiştirebilirsiniz. Bence çok yakışıyor. Tatlınızı dilediğiniz büyüklükte ve şekilde dilimleyip servis yapabilirsiniz. Afiyetle yemeğiniz dileğiyle.
" } ] }