{ "title": "Karamelli Bisküvi", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Biskuvi-45.jpg", "date": "20.01.2024 14:40:36", "author": "Derya YAMAN", "article": [ { "article": "Karamelli bisküvi, Günümüzde bisküvi çeşitleri oldukça fazladır. Bu çeşitlilik herkesin damak zevkine hitap etmektedir. Karamelli bisküvi de bu çeşitlerden sadece birisi. İçindeki karamelize tadı damarlarda tad bırakmaktadır. Özellikle gençler ve çocuklar bu karamelli bisküvileri çok severek tüketmektedir. Hepimizin bildiği üzere paketlenmiş hazır gıdalar raf ömrü uzun olsun diye içeriğinde koruyucu ve katkı maddeleri barındırmaktadır. Eğer sizde bu lezzetli evde içinize sinerek hazırlamak istiyorsanız bu tarifi hazırlayıp deneyin. Dışarıda satılan karamelli bisküvi tadında ve sunarken kendiniz yapmış olmanın güveni ile tüketebilirsiniz. Çocuklarınızın arkadaşları geldiğinde yanında taze sıkılmış meyve suları ile servis edebilirsiniz. Eminim bu sevdiklerinizi memnun edecektir. Sizin de çay saatlerinde kahve ya da çay sunumu ile sunacağınız bu tarifle farklılık kazanabilirsiniz. Şimdi karamelli bisküvi nasıl hazırlanır onu paylaşalım,

Karamelli bisküvi yapmak için gerekli malzemeler
Karamel için
Çikolatası için
Karamelli bisküvi nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir yoğurma kabının içine yumurta, margarin, şeker ve tuzu koyup karıştırın. İçine un ve kabartma tozunu ekledikten sonra yoğurun. Karamelli bisküvinin hamur kıvamı kurabiye hamuru kıvamında olmalıdır. Eğer cıvıksa biraz daha un ilave edin. Elde edilen hamuru yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine koyun. Eliniz ile yayarak yaklaşık bir santim kalınlıkta olacak şekilde açın. Düzgün bir şekilde yaydığınız hamuru önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif Kızarana kadar pişirin. Şimdi karamelli bisküvinin karamellini hazırlayalım. Yanmaz yüzeyli bir tavaya şekeri koyun ve orta ateşte eritin. Eriyen ve karamelize olan şekerin içine margarini atıp hızlıca karıştırın. Son olarak kremayı döküp 5 dakika kadar karıştırıp ocaktan alın. Karamel ılık kıvamda iken soğuk bisküvilerin üzerine dökün ve yayın. Son katı için çikolatayı berberi usulü eritin. Bermari usulü demek, bir tencerenin içerisine su koyun. Su olan tencereden daha küçük bir kaba da çikolata, margarin ve kremayı koyun. Su dolu tencerenin içerisine oturtun. Altan ısınan suyun etkisiyle çikolata eriyecektir. Eriyen çikolatayı son kata dökün ve istediğiniz boyutta dilimler halinde kesin. Karamelli bisküvi tarifi tamamen soğuyunca servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }