{ "title": "Karamelli Browni Tarifi", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Browni-Tarifi-36.jpg", "date": "22.01.2024 00:51:51", "author": "İlkay Gülşen", "article": [ { "article": "Karamelli browni tarifi, her duyduğumuzda yeme isteği uyandıracak bir tadın tarifidir. Çoğumuz neden yapmayayım ki ya da olsa da yesek tarzında iltifatlarda bulunuruz. Tabi şerbetli tatlıları sevenler ve sütlü tatlıları sevenler olarak ikiye ayrılmış tatlı severlerin ortak noktası kıvamında olan karamel iki tarafında yok diyemeyeceği bir lezzettir. Browni isminden dolayı ve Türk mutfağı kökenli olmamasından dolayı pek bilinen yapılan bir yiyecek değildir fakat günümüzde tüketim talebiyle birlikte çoğu restoran, market, pastanede kolayca bulabileceğimiz bir yiyecek haline gelmiştir. Browninin çok fazla çeşidi bu talep doğrultusunda artmış ve tüketicinin damak zevkine göre çeşitlilik göstermiştir. Vişneli browniden tutunda bitterli, kremalı, orman meyveli, sütlü çikolatalı, kakaolu gibi birçok çeşidi vardır. Karamelinde damak tadımıza uymasıyla birlikte mutfaklarımızda yapılmaya başlamasıyla tüketici istekleri doğrultusunda şekerin eritilmesiyle elde edilen bu tatlı mı tatlı akışkanın kullanılması brownilerimizi de şenlendirmiştir.

Gelelim misafirlerimizi ve kendimizi şımartacak bu güzel tadın tarifine.

Yapımı çok basit olan karamelli browni tarifi malzemeleri;
Karamel sosu için malzemeler
Karamelli browni tarifi yapımı: Şimdi elimizdeki bu malzemelerle lezzetli bir browni elde etmek için yapılması gerekenler şunlardır. Küçük bir tavada veya sos kabında tereyağı ve çikolatayı eritin. Hamur kabında yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Yoğun kıvamını tutturunca eritmiş olduğunuz tereyağı ve çikolatayı üzerine dökün ve 1-2 dk daha çırpın. Ayrı bir kapta un, tuz, kakaoyu karıştırın. Çikolatalı karışımı da üzerine ekleyip iyice karıştırın. Dikdörtgen şeklindeki borcama döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırınınıza koyun 30 dk pişirin. Browniniz pişerken küçük bir tencereye veya sos kabına karamel için ayırdığınız şekeri alın ve esmerleşene kadar kavurun. Eriyip karamel rengini alınca tereyağını ilave edin ve hızlıca karıştırın. En son kremayı da ilave edin karıştırın. 1-2 dk daha ocakta karıştırıp alın. Zamanla sıvı olan karamel durdukça kıvamını alacaktır. Karamel 1 saat sonra kıvamını alınca fırından çıkardığınız rowninizin üzerine dökün ve buzdolabına koyun. Ertesi güne kadar beklerseniz karamelli browniniz çok daha güzel olacaktır. Dilerseniz servis yaparken üzerine çikolata parçacıkları serpiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }