{ "title": "Karamelli Cheesecake", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Cheesecake-42.jpg", "date": "21.01.2024 11:34:21", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Karamelli Cheesecake, Karamel neredeyse tüm tatlı çeşitlerinde kullanılan bir şeker eriğidir. Özellikle hafif tatlı çeşitlerinde ve hazır çikolata ürünlerinde hatta keklerde bile kullanılan bir malzemedir. Ülkemize sonradan giren Karamelli Cheesecake dünyada Amerika kökenli bilinse de aslında en eski antik yunanlılara kadar dayanmaktadır. İlk zamanlarda yapılan Cheesecake buğday un ve peynirden yapılan bir tatlı iken günümüzde çeşitleri çoğalarak devam eden ve en çok yaygın olan tatlı çeşididir. Biz bugün sizlere Karamelli Cheesecakein tarifini vereceğiz. Mutlaka herkesin bilmesi ve de denemesi gerektiğine inanıyorum.

Karamelli Cheesecake malzemeleri

Öncelikle tabanı için
Kreması için
Karamelli sosu için
  • Bir buçuk yermek kaşığı kadar nişasta,
  • Bir çay bardağı toz şeker,
  • Bir buçuk su bardağı su,
  • Bir adet vanilya paketi,
Karamelli Cheesecake nasıl yapılır?

Öncelikli olarak iki paket bisküvi bir robot yardımı ile un haline getirilir ve içerisine margarin eklenerek tekrar robottan geçirilir. Daha sonra altına yağlı bir kâğıt sererek içerisine hazırladığımız bisküvileri yayarak yerleştirdikten sonra ortalama on beş dakika kadar buzdolabında dinlenmeye alırız. Dolapta dinlenmeye bıraktıktan sonra kremasını o esnada yapmak için krema malzemeleri bir kap içerisine koyularak robot ile iyice karıştırılarak hazır hale getirilir. Bu arada buzdolabında beklettiğimiz bisküvili tabanı çıkartarak üzerine hazırladığımız krema dökülerek daha önceden 180 derecede ısınan fırına pişmesi için sürülür. Ortalama olarak yirmi beş dakika pişirildikten sonra dinlenmesi için dışarı çıkartılan Cheesecakein hamuru bir kenarda bekletmeye alınır.

Daha sonra Karamelli sosunun yapımına başlanır. İlk önce tava ocağa konup ısıtıldıktan sonra içerisine şeker konularak rengi kahveye dönene kadar kavrulur. Daha sonra üzerine suyu ekleyip, en son vanilya ve nişastada eklenerek iyice karıştırılır. Karışım kaynayınca altı kapatılarak fırından çıkardığımız Karamelli Cheesecakein üzerine sıcak sıcak dökülerek hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

" } ] }