{ "title": "Karamelli Çikolata", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Cikolata-22.jpg", "date": "21.01.2024 13:41:11", "author": "Zelal Güvenç", "article": [ { "article": "Karamelli çikolata, karamelli çikolata gencinden yaşlısına kadar birçok insanın damak tadına hitap eden eşsiz bir lezzettir. Hazır olarak satın alıp tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda kolay, pratik ve hızlı bir şekilde evde de hazırlayabilirsiniz. Şimdi evde karamelli çikolata nasıl hazırlanır bir bakalım.

Karamelli çikolata yapımı için gerekli malzemeler
Karameli için
Üzeri için
Karamelli çikolata nasıl yapılır?

Karamelli çikolata hazırlamak için öncelikle dibi tutmaması ve yanmaması için yapışmaz bir tavaya bir buçuk bardak şeker ilave edilerek orta ateşte, toz şeker iyice karamel rengini alıncaya kadar eritin. İyice karamel rengini alan şekerin üzerine sıkılmış yarım limon suyunu ilave edip karıştırdıktan sonra hemen arkasından bir paket krema ilave ederek hızlı hızlı karıştırın. İyice karışan karışımı ocaktan alarak serin bir yere bırakınız. Karışımın sertleşmesini bekleyiniz. Daha sonra bitter çikolatayı alarak yapışmaz tavaya bırakınız. Üzerine iki yemek kaşığı tereyağı ilave ederek iyice eritiniz. Erittiğiniz karışımı ocaktan alarak, daha önceden ufalamış olduğunuz kakaolu kek parçalarının üzerine bir kabın içerisinde boşaltınız. Bu karışımın üzerine yapılacak son işlem krema ekleyerek iyice karıştırmaktır. Hazırlamış olduğunuz karışımdan bir miktar bir miktar alarak ortalama bir ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayınız. Her bir bezeyi bir parça alüminyum folyo üzerine dikdörtgen olacak şekilde ortalama bir kalınlıkta açın. Hazırlamış olduğunuz karamelden parça parça kopararak ellerinizle rulo şeklinde yuvarlayın. Dikdörtgenin uzun kenarına paylaştırıp rulo rulo sarınız. Çatlaklar meydana gelirse ellerinizle bu çatlakları kapatmaya çalışınız. Bütün bezelere bu işlemi tek tek uygulayın. Daha sonra buzdolabına bırakarak donmasını bekleyin. Daha sonra sütlü çikolata ve bitter çikolatayı küçük bir tava içerisinde eritiniz. Hazırlamış olduğunuz karamelli çikolataları erittiğiniz çikolatalara batırıp her bir tarafına sürünüz ve yağlı kâğıt serili tepsi üzerine hepsini tek tek diziniz. Çikolata donunca üzerine isteğe göre bir miktar ezilmiş fındık içi, pasta süsü veya fıstık içi serpiniz. Daha sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }