{ "title": "Karamelli Dondurma", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Dondurma-99.jpg", "date": "20.01.2024 11:32:51", "author": "Onur Canatar", "article": [ { "article": "Karamelli Dondurma, içinde karamel taneleri bulunan bu mükemmel karamelli dondurma sizleri serinletmek adına ve ağzınızın tatlanması için çok özel bir tariftir. Bu tarifin en güzel yanı da evde kolaylıkla kendi malzemeleriniz ile yapabilmeniz olacaktır. Eminim ki tadı damağınızda kalacak ve bundan böyle sık sık yapacaksınız. Yazıyı çok uzatmadan malzemelerine ve yapılışına geçelim.

Karamelli Dondurma Malzemeleri
Karamelli Dondurma Nasıl Yapılır?

Sütün içine salebi ilave edin ve karıştırın bir yerde 10-15 dakika bekletmeye bırakın. Ocağa bir tencere şekeri koyun. Hiç karıştırmayarak eriyene kadar ve altın rengi alıncaya kadar orta derecede ateşte eritin ve ateşi söndürün. Serviste kullanmak adına şekilli parçalar yapmak için; bir parça yağlı kâğıt üstüne kaşıkla biraz sıcak karamel ekleyin ve soğumaya bırakın. Bu sırada sütü çok dikkatli bir şekilde sıcak karamelin üstüne dökün. Karamel çok sıcak olduğu için sıçrama yapabilir. Sonra salepli sütü de ilave edin ve tekrar ateşe alın. Karıştıra, karıştıra 5 dakika kadar pişirin. Bu esnada karamel donacaktır ve zor eriyecektir. Bekleyin ve ateşten alın. Güzel bir şekilde karıştırmaya devam edin ve soğutun. Mümkünse geniş bir kaba boşaltın ve dondurucuya yerleştirin. 30 dakika sonra dondurucudan geri alıp çatal ya da bir el karıştırıcı yardımı ile çırpın.

Aynı işlemi birkaç defa tekrar ederek karamelli dondurma yeterli esnekliğe gelinceye kadar bir kapalı kutuda bekletmeye bırakın. Servis etmeden önce 3-5 dakika dışarı da bekletip, elinizde olan dondurma kaselerine doldurun. Yağlı kâğıda döküp yaydığınız karamel parçalarını dikkatli bir şekilde alıp karamelli dondurmayı süsleyin. Buna ilaveten küçük parçalar şeklinde kırdığınız karamel parçacıklarını son karıştırma da karamelli dondurmaya katabilirsiniz. Nefis karamelli dondurmanız hazır.

Afiyet olsun.

" } ] }