{ "title": "Karamelli Etimek Tatlısı", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Etimek-Tatlisi-86.JPG", "date": "20.01.2024 07:50:16", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Karamelli etimek tatlısı, hafif lezzetiyle seveceğiniz bir tatlıdır. Etimekle yaptığınız çeşit çeşit tatlılara bu tarifi de ekleyebilirsiniz. Pandispanya pişirmeden lezzetli pastalar, tatlılar yapmak isteyen herkes etimekle harikalar yaratıyor. Hafif olduğundan akşamları bile tüketmenizde sakınca olmaz. Karamelin kendine has tadıyla etimekli tatlınız bir başka güzel olacak. İsterseniz tatlıyı bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Ertesi gün misafir ağırlamanız daha kolay olur. Karamelli etimek tatlısı için hazırlıklara başlayalım isterseniz. Hepinize kolay gelsin.

Karamelli etimek tatlısı için gerekli malzemeler
Muhallebi için
Karamelli etimek tatlısı nasıl yapılır?

Önce tatlının karamelini hazırlayalım. Küçük bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri koyarak kısık ateşe alın. Kısa sürede şeker burada kahverengi hale gelir. Çok dikkatli şekilde suyu tencereye ilave edin. Bu arada karameli karıştırmaya da devam edin. Piştiği zaman yani kaynadığında tencereyi ocaktan alabilirsiniz.

Uygun boyda bir borcama etimekleri aralıksız şekilde dizin. Tenceredeki karameli bu etimeklerin üstüne gezdirerek dökün. Etimekler karameli kısa sürede çekecektir. Karamelli etimek tatlısının bu aşaması da bitti. Sıra muhallebiyi hazırlamaya geldi.

Muhallebi bu tatlı için çok önemlidir. Orta ateşteki tencereye sütü, nişastayı, unu ve toz şekeri koyun. Bir yandan çırpma teliyle malzemeleri karıştırırken, bir yandan da muhallebinin kıvamını bulmasını sağlayın. Ancak muhallebinin dibi tutmasın. Yoksa tatlınız yanık kokabilir. Muhallebi koyulaştığında içine tereyağını ilave edin. Ocağın altını da kapatın. Muhallebinin ilk sıcaklığı gidince hemen borcam içindeki etimeklerin üzerine yayarak dökün. Daha sonra soğuması için kenara alın.

Şimdi soğuk sütle krem şantiyi hazırlayacağız. Krem şantiyi mikserle çırparak koyu bir kıvam elde edin. Bunu soğumuş etimeklerin olduğu borcamın üzerine yayın. Daha sonra buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Ardından üzerine karameli yayarak dökün. İsteğinize göre Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz, fındık kırığı gibi süslemeler yapın. Yeniden buzdolabında 1-2 saat beklettiğiniz karamelli etimek tatlısı servise hazır hale gelecektir. Konuklarınıza dilimleyerek sunum yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }