{ "title": "Karamelli İrmik Tatlısı", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Irmik-Tatlisi-67.JPG", "date": "20.01.2024 18:20:11", "author": "necati yaman", "article": [ { "article": "Karamelli İrmik Tatlısı, irmik tatlısına farklılık katmak isteyenler için güzel bir seçim olabilir. Çünkü irmik tatlısının üzerine karamel konursa göze çok hoş görünür. Ayrıca servis kasesine konulduğunda üzerine 4-5 adet dolmalık fıstıkla ya da ezilmiş Antep fıtığı ile süsleyebilirsiniz. Mevsimine göre vişne ya da kirazla da süsleyebilirsiniz. Basit dokunuşlar ile güzel bir görsel şölen yapmak tamamıyla sizlerin hayal gücü ve becerinize kalmıştır. Şimdi karamelli irmik tatlısının tarifine geçelim.

Karamelli İrmik tatlısı için gerekli olan malzemeler
Karamel sosu için
Karamelli irmik tatlısı nasıl yapılır?

Karamelli irmik tatlısını hazırlamak için derin bir tencereye ihtiyacımız olacaktır. Tencerenin içerisine süt, irmik ve toz şekeri ekleyerek ocağa alınır. Kısık ateşte kaynayana kadar yavaş yavaş sürekli karıştırılır. Koyulaştıktan sonra içerisine vanilya ilave edilerek biraz daha karıştırılıp ocaktan alınır. İrmik tatlısını sereceğimiz bir tepsi hazırlanır. (Borcam ya da ona benzer olabilir.) Tepsi su ile ıslatılır, irmik tatlısının hepsi tepsi içerisine dökülerek yayılır.

Diğer taraftan karamel sosunu hazırlamak için, bir tencerenin içerisine 1 çay bardağı toz şeker konulur. Kısık ateşte eritilerek karamel kıvamına gelince 1 çay bardağı toz şeker, 2 su bardağı su ve bir yemek kaşığı nişasta eklenerek yavaş yavaş karıştırılır. Daha sonra vanilya ekleyerek karıştırılmaya devam edilir. İyice koyulaştıktan sonra ocaktan alınır. Hazırlanan karamel sosunun üzeri sertleşmemesi için ara ara karıştırılarak soğutulur. Karamel sosunu soğuduktan sonra irmik tatlısının üzerine dökülerek yayılır. Hazırlanan karamelli irmik tatlısı buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirildikten sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }