{ "title": "Karamelli Macchiato", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Macchiato-85.jpg", "date": "21.01.2024 14:57:01", "author": "Kadriye Özen", "article": [ { "article": "
Karamelli Macchiato, Kahve içmek bir çoğumuzun vazgeçemediği bir alışkanlıktır. Güne sıcacık, güzel bir kahvenin kokusu ile uyanmaktan hangimiz hoşlanmayız? Kahvenin damak zevkinize göre şekillenen birçok değişik çeşidi bulunmaktadır. Kimimiz yumuşak içimli kahveyi tercih ederken, kimimiz sert olan kahveye bayılıyoruz. Mis gibi kahve kokusu burnunuzda tütmeye başlarsa, kendinize mis gibi bir kahve yapın ve kahve dünyasının bize sunduğu hediyelerden birisi olan karamelli macchiatoyu biraz daha yakından tanımaya çalışalım.

Macchiato İtalyanca'da benek anlamını taşımaktadır.

Kahveye bu adın verilme sebebi ise espresso üzerinde küçük leke görünümü oluşturan sütten kaynaklanmaktadır. Bu kahve, bir ya da iki ölçü espressoya lezzetli köpürtülmüş sütün eklenmesiyle elde edilir. Karamelli macchiato yapımı kolay bir kahve sunumudur. Macchiatoyu Latte ya da Cappucino ile karıştırmamak gerekir. Bu içimi çok keyifli kahve, espressonun üzerini, yastık gibi örterek havadan koruyan köpürtülmüş sütün bulunduğu bazen de aromalarla tatlandırılan bir çeşididir. Küçük bir fincanda sunulan karamellimacchiatonun ölçüsünün küçücük olmasına aldanmayın, yapılması oldukça zor olan espresso bazlı kahvelerden biridir. Karamelli machiattonun sırrı, ufacık bir fincanda mükemmel bir biçimde köpürtülmüş olan süt dozunu ayarlayabilmekten geçmektedir.

Karamelli Macchiatto Malzemeleri
Karamelli Macchiatto Nasıl Yapılır?

Öncelikle köpürtme aparatınıza–pitcher–soğuk süt ekleyerek buharda kremayı kıvamına getirmemiz gerekmektedir. Bir doz alarak hazırladığınız espressonun üzerine yaklaşık 10ml krema haline getirdiğiniz köpürtülmüş olan sütü döktükten sonra, kaşık ile de krema gibi üstüne ekleyin. Buradaki püf nokta, sütün köpük krema haline gelmesi ve aynı zamanda espresso süt oranının çok iyi ayarlanması gerekir.

Afiyet olsun.
" } ] }