{ "title": "Karamelli Muhallebi", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Muhallebi-87.jpg", "date": "19.01.2024 10:38:31", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Karamelli Muhallebi; Türk mutfağının sütlü tatlılarının başında gelen muhallebi her zaman sevilen ve tercih edilen bir sütlü tatlıdır. Özellikle ülkemizde ramazan aylarında ve yaz aylarında tüketilen bu tatlı aslına bakarsanız her mevsim tüketilen bir tatlıdır. Hafif tatlılardan olan muhallebinin de farklı yapılış şekilleri vardır. Bunlardan birisi de Karamelli olanıdır. Bugün sizlere değişik lezzetlerden birsi olan Karamelli muhallebinin tarifini vereceğim. Unutmayın sütlü tatlılar şerbetli tatlılardan daha az kalori barındırmaktadır.

Karamelli Muhallebi malzemeleri
Karameli için
Karamelli Muhallebi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak muhallebinin hazırlanması gerekir. Bunun içinde bir tencere içerisine yağ ve krema hariç tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Daha sonra ocak üzerinde normal ateşte karıştırarak pişirmeye başladığımız karışım kaynamaya başladığında kısık ateşe getirilerek pişirilir ve karıştırılmaya devam edilir. Göz göz kabaran muhallebiye en son yağ eklenir ve bir iki karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğumaya bırakılan muhallebi istenilen soğukluğa geldiğinde içerisine son malzeme olan krema da eklenerek bir robot yardımı ile iyice karışana kadar çırpılır. Diğer taraftan Karamelli sosu için gereken malzeme olan şeker bir tava içerisine konularak normal ateşte karıştırılarak kavrulur. Rengi kahverengine ulaştığında içerisine krema eklenir topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Daha sonra muhallebiler için ayarladığınız cam kaseler içerisine bir kat muhallebi bir kat Karamel olacak şekilde sıra ile belirli aralıklarda dökülerek ayarlanır. En son üzerine parça çikolatalar konularak görselliği de yapılan Karamelli Muhallebi artık hazırdır. Fakat bir iki saat buzdolabında bekletilerek servis edilmesi dahada güzel olur.

Afiyet olsun.
" } ] }