{ "title": "Karamelli Puding", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Puding-47.jpg", "date": "19.01.2024 05:57:01", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Karamelli Puding, pudingle karameli buluşturarak şahane bir lezzet yakalamak isteyenler için enfes bir sütlü tatlı çeşididir. Mükemmel lezzetinin yanı sıra oldukça da hafif olması ile ünlü olan karamelli puding tarifimizi sizlerde gönül rahatlığı ile sevdiklerinize ikram etmekten mutluluk duyacaksınız. Her evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerle çarçabuk hazırlayabileceğiniz karamelli pudingi özellikle çocuklarınızda okul dönüşü leziz bir tatlı olarak severek tüketeceklerdir.

Karamelli Puding İçin Gerekli Malzemeleri
Karamel sosu için
Üzeri için
Karamelli Puding Nasıl Yapılır?

Karamelli puding hazırlığımıza ilk olarak orta boy bir tencereye un ve toz şekeri ilave ederek iyice karıştırdıktan sonra üzerine sütü azar azar ekleyerek tel bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak tencereyi ocağa alıp orta hararetli ısıda sürekli karıştırarak pudingimiz kıvam alıp koyulaşıncaya kadar kaynatarak ocaktan alalım. Ardından ocaktan aldığımız pudingi vakit kaybetmeden blenderla çırparak pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. Ardından ılıyan pudingin üzerine bir paket süt kremasını ve vanilyaları ekleyerek tekrar çırpalım. Hazır hale gelen pudingimizi kuplara veya kaselere paylaştırarak buzdolabına alarak beklemeye bırakalım.

Bu esnada bizde karamel sosumuzu hazırlayalım. Özellikle yapışmaz teflon bir tavaya toz şekeri ilave ederek ocağa alıp kaşık kullanmadan sadece tavayı yavaş yavaş sallayarak şekerin rengi koyulaşarak karamelleşmesini sağlayalım. Şeker hafifçe kahverengi bir renk aldıktan sonra üzerine yarım paket süt kreması ilave ederek karışımın homojen bir kıvam alması için iyice karıştırarak hazır hale getirelim. Daha sonra buzdolabına soğuması için bıraktığımız pudinglerin üzerine karameli paylaştırarak üzerlerine arzu ettiğiniz lezzetlerle süsleyerek örneğin kızartılmış kadayıf, muz, çilek, şeftali gibi meyve parçacıkları veya dövülmüş ceviz, badem içi benzeri yemişlerle süsleyerek servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }