{ "title": "Karamelli Revani", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Revani-82.jpg", "date": "19.01.2024 14:31:21", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Karamelli Revani; Genellikle ev tatlılarının başında gelen revani tatlısı bir irmik tatlı çeşididir. Her mevsimde her daim yenebilen Revani'nin de birçok çeşidi vardır. Bunlardan bir tanesi de tatlıların vazgeçilmezi Karamel'dir. Özellikle Türk mutfağındaki tatlılarda çok da kullanılmayan Karamel günümüzde neredeyse yaş pastalardan tutunda keklere ve çikolatalara varıncaya kadar her yerde kullanılmaktadır. Bugün biz sizlere Revani de Karamel'in kattığı lezzeti fark edebilmeniz için Karamelli Revani tarifini vereceğiz.

Karamelli Revani Malzemeleri
Şerbeti için
Karamelli revani nasıl yapılır?

İlk olarak irmik ve tam yağlı Süt bir kap içerisinde iyice karıştırılarak bekletmeye alınır. Daha sonra bir başka çukur kap içerisine şeker ve yumurta ilave edilerek robot yardımı ile iyice eriyene kadar çırpılır. İyice karışan şeker ve yumurta karışımının içerisine sıvı yağda eklendikten sonra yeniden bir iki tur robot ile çırpılarak içerisine, un, yoğurt, vanilya şekeri ve kabartma tozu da eklenerek hepsi karışıp homojen bir hale gelene kadar yeniden robottan geçirilir. En son homojen karışım içerisine sütle beklettiğimiz irmikte ilave edildikten sonra tekrar çırpılarak karışım iyice özleştirilir. Hazırlanan kek hamuru daha önceden iyice yağlanmış fırın tepsisi içerisine dökülerek eşit şekilde dağılması sağlanır. Önceden 170 derecede ısınması için açtığımız fırın içerisine pişmesi için bırakılır.

Bu arada bizde şerbetini hazırlamaya başlarız. Şerbet için öncelikle bir tencere alınarak içerisine şeker konularak kısık ateşte kahverengi hal alana kadar kavrulur. Rengi değişen şeker karamel rengine ulaştığında içerisine suyu ilave edilerek yüksek ateşte çözülüp eriyinceye kadar kaynatılır. Kaynayıp istenen kıvama gelen şerbete birkaç damla limon suyu eklendikten sonra kısık ateşte ocak üzerinde bırakılır ve bu arada fırında pişen hamur kontrol edilerek pişmesi durumunda fırından çıkartılır. Bu tür şerbetli tatlılarda biri sıcak biri soğuk olmalıdır. Karışımlar yoksa tatlı istenilen görüntüsü vermez ve şerbet emilimi yeteri kadar gerçekleşmez. O yüzden kek hamuru pişmeye bırakıldıktan biraz sonra şerbet yapılmalıdır. Böylelikle kek hamuru dinlenmeye bırakılabilsin. Ilık olan hamur üzerine şerbet dökülerek Karamelli Revani tatlısı dinlenmeye bırakılır. Şerbeti iyice emdikten sonra birazda buzdolabında bekletilen Karamelli revani artık hem aileniz için hem de misafirleriniz için hazır hale gelmiş olur. Dilerseniz üzerine süs olarak Antep fıstığı veya Hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Tüm halde olan revani bir bıçak yardımı ile dilimlere ayrılarak her dilim üzerine Hindistan cevizi serpiştirilir ve sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }