{ "title": "Karamelli Sütlü Tatlı", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Sutlu-Tatli-12.png", "date": "21.01.2024 07:58:06", "author": "haceryaman", "article": [ { "article": "Karamelli sütlü tatlı, Karamelli sütlü tatlı oldukça hafif bir tatlı çeşididir. Genellikle pastanelerde yapılmaktadır. Fakat size vereceğimiz bu tarifle evinizde kolaylıkla yapabileceksiniz. Bu sayede karamelli sütlü tatlı yerken nasıl üretildi soruları kafanızda olmayacak ve gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Her ne kadar zahmetli bir yapılışı var gibi dursa da aslında oldukça kolay bir yapımı vardır. Akşam televizyon başında veya arkadaşlarınızla keyifle yiyebileceğiniz bu tatlı hem lezzetli hem de besleyicidir. Yapım aşamasında kalıplardan aldığı şekil ile servis tabaklarında farklı bir görünüme sahiptir. Sunumunu yaptığınız kişilere kendi ellerinizle yaptığınızı ifade ederek hayranlığa, marifetli bir izlenime ve tam not almanıza fayda sağlayacaktır. Sizde servis tabaklarında farklılık oluşturmak istiyorsanız ve bu farklılığı eşsiz bir lezzet ile tamamlamak istiyorsanız işte karamelli sütlü tatlı tarifi. Tüm marifetli bayanlara tavsiye ediyoruz. Şimdiden kolay gelsin.

Karamelli sütlü tatlının muhallebisi için malzemeler
Arası için
Karameli için
Karamelli sütlü tatlı nasıl yapılır?

Öncelikle toz şekeri tatlıyı yapacağınız kap içerisinde karamelize etmelisiniz. Toz şekeri fırın tepsisi içerisine koyun ve ocağın altını açın. Karıştırarak toz şekeri iyice karamelize edin ve sütü kavrularak eritilen şeker içerisine dökün ve hızlı hızlı karıştırın ve sonra soğuması için bir kenara kaldırın. Daha sonra kullanacağınız kalıpları yanınıza alarak biraz ıslatın. Şimdi karamelli sütlü tatlının muhallebisini yapmaya başlayalım. Daha sonra derin bir tencere yanınıza alarak sütü içerisine koyun. Ocağın altını yakın. Süt içerisine irmiği ve toz şekeri ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra un ve margarini de ekleyin. İyice çırptıktan sonra kaynayana kadar pişirin. Muhallebi kaynayınca ocağın altını kapatın. Bu arada pötibör bisküvileri ufalayın ve ıslatılan kalıplara biraz muhallebiden koyun. Kalıptaki muhallebinin üzerine ufalanan bisküvileri de ekleyin ve ardından tekrar muhallebi ilave edin. Bu şekilde buzdolabına kaldırın ve soğutun. Buzdolabından çıkarıldıktan sonra muhallebiler kalıbından çıkarılır. Üzerlerine ise karamelli sostan gezdirilir. Tekrar dolaba kaldırılır. 1-2 saat dinlendikten sonra karamelli sütlü tatlıyı servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }