{ "title": "Karamelli Tavuk Göğsü", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Karamelli-Tavuk-Gogsu-56.gif", "date": "20.01.2024 11:06:17", "author": "Nimet Öğüt", "article": [ { "article": "
Karamelli tavuk göğsü, karamel aroması tadı ve kokusu ile nefis bir tatlı çeşididir. Karamelli tavuk göğsü aileni ve misafirlerinize yapabileceğiniz ve severek yiyeceklerinden eminim. Tereddütsüz yapabileceğiniz ve hafif olan bir tatlıdır. Çocuklarınızın beslenme çantasına koyabilirsiniz ve çocuğunu severek yiyecektir. Şimdi size karamelli tavuk göğsünün tarifini vereceğim. Şimdiden afiyet şifa olsun.

Karamelli tavuk göğsü için gerekli Malzemeleri
Karameli için
Karamelli tavuk göğsü nasıl yapılır?

Derin bir tencereye sütü alalım. Üzerine yumurta, şeker, un ve buğday nişastasını eleyerek çırpma teli yardımıyla çırpalım. Pütür olmaması gerekmektedir. Kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Kaynadıktan sonra yarın paket margarini ilave edelim. Mikserle hazırladığımız tavuk göğsünü çırpalım. Şimdi karameli hazırlayalım. Borcamı hafif bir şekilde ıslatıyoruz. Hazırlanan tavuk göğsünü borcama eşit bir şekilde dağıtalım. Tencereye şekeri tencereye koyup, ocağa alalım. Eriyene kadar karıştıralım. Eridikten sonra rengi dönünce ılık suyu ilave edip karıştıralım. Nişastayı da bir çay bardağı ılık suda açıp tenceredeki şekerli karışıma ekleyelim. Kaynayana kadar pişirelim. Yuvarlak borcamın hafif bir şekilde ıslatıyoruz. Borcamın koyduğumuz tavuk göğsünün üzerine hazırladığımız karameli eşit bir şekilde dökelim. Karamelli tavuk göğsümüz servise hazırdır. Afiyet şifa olsun.
" } ] }