{ "title": "Kek Puding Karamel", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/kek-puding-karamel.jpg", "date": "20.01.2024 03:38:52", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Kek puding karamel; Hepsi ayrı ayrı birbirinden tatlı lezzetlerdir. Her birini ayrı ayrı hazırlayıp tüketebileceğimiz gibi birleştirip ortaya çok enfes bir tat da çıkartabiliriz. Kek puding karamel üçlüsü herkesin mutlaka sevdiği bir lezzettir. Kimi keki çok sever kimi pudingi kimi de karameli ama bu üçü bir arada oldu mu hemen hemen herkes sever. Bun üçlü ile hazırlanan tatlının herhangi bir adı var mı bilmiyorum ama bizim evde çok sevilerek tüketilmektedir. Ben bugün size kek puding ve karamelin hazırlanışını paylaşıyorum bunların her biri ayrı ayrı hazırlanmaktadır ama üçünü de kullanarak enfes bir lezzet ortaya çıkartabiliriz. Kek hemen hemen her evde bulunan neredeyse her çay keyfinin yanında sık sık tükettiğimiz çok hoş bir atıştırmalıkdır. Puding yediden yetmişe hemen hemen herkesin çok sevdiği bir lezzettir. Özellikle çocukların asla vazgeçemedikleri bir tatlıdır. Karamel özel damak zevki olan insanların vazgeçemediği çok hoş aramalı tatlı bir lezzettir. Karamel ile birçok pasta süsleyebiliriz. Ayrıca kazan dibinin olmazsa olmazıdır. Kek puding karamel üçlüsü en güzel nasıl hazırlanır öğrenmek isterseniz tarifi mutlaka dikkate alın sonuçtan çok memnun kalacaksınız.

Kek puding karamel için gerekli malzemeler

Karamel için
Puding için gerekli malzemeler
Kek için
Hazırlanışı; Karamel için Yanmaz bir tavaya toz şekeri koyup 3 yemek kaşığı suyu ekliyoruz takta kaşıkla şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Ardından ocağa koyup kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz şeker kaynamaya başladıktan kısa bir süre sonra renk değiştirecek ve kıvam alacaktır bu sırada 2 kaşık su ilave edip altın sarısı bir renk alıncaya kadar karıştırıyoruz. Ardından hazırladığımız karameli dikdörtgen bir kek kalıbına döküp her yerine eşit şekilde dağıtıyoruz.

Puding için Küçük bir tencereye süt, toz şeker ve yumurtayı koyup çırpma teli ile çırpıyoruz ve ocağa alıyoruz karıştırarak pişirdiğimiz puding kıvam alınca ocaktan indirip margarin ve vanilyayı koyup mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra hazırladığımız pudingi tepsiye serdiğimiz karamelin üzerine seriyoruz. Daha sonra soğuması için bir kenara koyuyoruz.

Kek için yumurtaların sarısı ve beyazını ayırıp şekeri yarı yarıya paylaştırarak ayrı ayrı köpük, köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra iki karışımı birleştirip tekrar çırpıyoruz. Ardından un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırptığımız keke son olarak da erittiğimiz tereyağını ekleyip çırpıyoruz. Hazırladığımız keki soğuyan pudingin üzerine seriyoruz ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekin üzeri pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız kek puding karameli iyice soğutuyoruz. Tamamen soğuması için buz dolabında 2-2,5 saat bekletip dikkatli bir şekilde dikdörtgen başka bir tepsiye ters çeviriyoruz. Böylelikle karamel üste puding ortada ve kek en altta kalacak hem görünümü çok şık hem de lezzeti enfes bir tat elde etmiş oluyoruz. Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum ve beğeneceğinizden eminim şimdiden afiyet olsun.
" } ] }