{ "title": "Krem Karamel", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/krem-karamel.jpg", "date": "19.01.2024 16:11:41", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Krem karamel, Bildiğimiz sütlü tatlılardan oldukça farklı bir tatlı çeşididir. Yapımı oldukça pratik lezzeti ise tam bir olay olan krem karamel ağız tadını bilenler için enfes bir tatlıdır. Bir çoğumuzun daha önce hiç denemediği tadıyla ilgili hiçbir fikri olmayan bu tatlıyı daha önce deneyenler ise asla vazgeçemez. İçerisine fazla yumurta kullanılmasından dolayı genelde krem karamele Yumurta kokacağına dair bir ön yargı bulunmaktadır. Fakat içerisine limon kabuğu rendeleniyor olmasından dolayı yumurta kokusu hiç hissedilmemektedir. Krem karamel hazırlığında bayanları tedirgin eden bir diğer nokta ise karamelidir. Çünkü karamel hazırlamak biraz dikkat ester. Şekeri kavurma oranını iyi ayarlamak gerekir. Aksi taktirde şeker yanar ve acı bir karamel elde edilmiş olur. Krem karameli sevdiklerimizle birlikte dışarıda keyifle tüketebileceğimiz gibi evde kendimizde hazırlayıp tüketebiliriz. Zor olduğunu düşünenler için Krem karamel tarifini paylaşıyorum. Sizlerle paylaştığım tarife uyarak en lezzetli ve pratik hali ile hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Krem karamel için gerekli malzemeler
Karameli için
Nasıl Yapılır?

Krem karamel hazırlamak için ilk olarak karamel ile başlıyoruz. Karamel için toz şekeri yanmaz bir tavaya alıp kısık ateşte eritiyoruz. Şeker iyice eriyip hiç kristali Kalmayınca 3 kaşık suyu ilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Akıcı bir kıvam ve kahverengi bir hal alınca ocaktan indirip krem karameli hazırlayacağımız kapların içerisine birer yemek kaşığı kokuyoruz. Karameller kaplarda soğuyup donuncaya kadar bir kremayı hazırlıyoruz.

Derin bir tencereye sütü koyup bir taşım kaynatıyoruz. Derin bir kabın içerisine soğuk su doldurup ocaktan indirdiğimiz süt tenceresini içerisine oturtuyoruz. Süt ılırken biz yumurtaları çırpıyoruz. Yumurtaların sarısını ayrı beyazını ayrı birer kâseye kırıp içerilerine toz şekeri paylaştırıyoruz. Ayrı ayrı köpük, köpük oluncaya kadar çırptığımız yumurtaları birleştirip içerisine 1 adet limon kabuğu rendesi ve iki paket vanilyayı ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz. Çırpma işlemini mikser ile yaparsanız daha iyi bir sonuç alırsınız. Hazırladığımız karışımı ılıyan sütün içerisine yavaş yavaş dökerken bir yandan da çırpma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra karamel koyduğumuz kaplara hazırladığımız karışımı paylaştırıyoruz. Hazırladığımız krem karamelleri derin bir fırın tepsisine tek tek dizip tepsinin üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde soğuk su dolduruyoruz. Ardından 160 derece ısıttığımız fırına sürüyoruz. Su kaynamaya başlayınca kepçe ile sudan bir miktar alıp soğuk su ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 1,5 saatte üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz krem karamelleri fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğutuyoruz ve ardından buz dolabında 8 ile 12 saat arası bekletiyoruz. Bekleyen krem karamelleri tek porsiyon şeklinde servis tabağına ters çevirerek servis yapıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }