{ "title": "Krokanlı Karamelli Pasta", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Krokanli-Karamelli-Pasta-71.jpg", "date": "19.01.2024 02:53:19", "author": "Hülya Ellikçi", "article": [ { "article": "Krokanlı karamelli pasta özellikle pastanelerde karşımıza çıkan ve çok ilgi gören bir pasta türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu pastayı dilerseniz evde de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Bunun için pasta şefi olmanız gerekmiyor. Evde hızlı ve rahat bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu pasta ile hem misafirlerinize hem de ailenize çok keyifli pastalar hazırlama olanağına sahip olabilirsiniz.

Krokanlı Karamelli Pasta Malzemeleri
Karameli için
Krokanı için
Pastacı Kreması için
Krema Üstü için
Krokanlı Karamelli Pasta Nasıl Yapılır?

İlk olarak pastamız için pandispanya kekimizi yapıyoruz. Sarılarını ve beyazlarını ayırdığınız yumurtalardan sarılarına şekeri, beyaz kısımlara ise tuzu ekleyip mikser yardımıyla her iki parça da beyazlayana dek çırpıyoruz. Daha sonra krokanlı karamelli pasta için sarıların olduğu kabın içine suyu ekliyoruz. Daha sonra ayrı bir kapta vanilya, un ve kabartma tozunu harmanlayıp sarıların içine alıyoruz. Eğer ovaleks bulabildiyseniz bu durumda sarıları çırptıktan sonra suyu eklemeden önce ovaleks eklemeniz gerekmektedir. Daha sonra unlu karışımımızın içine yumurta beyazının olduğu karışımı da alıp iyice çırpıyoruz. Daha sonra yağladığımız ve biraz un serpiştirdiğimiz fırın kabının içine karışımı alıp 170 derecede önceden ısıtmış olduğumuz fırında 40-45 dakika kadar pişiriyoruz.

Kekimiz pişirdikten sonra karamelini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun içinde şekerimizi bir tencereye alıp orta ateşteki ocakta ısıtmaya başlıyoruz. Teflon tava kullanmanızın şekeri iyice eritebilmek bakımından daha doğru olacağını görebilirsiniz. Şekerleri erittikten sonra tereyağını da kaba alıp ocağın altını kapatıyoruz. Daha sonra kremamızı da ekleyip karıştırıyoruz ve soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Krokanlı karamelli pasta için karameli de hazırladıktan sonra pastacı kremasını hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için de yumurta sarılarını bir kaba alıp sütü ekliyoruz ve iyice çırpıyoruz. Daha sonra kalan sütü karışıma ekleyip devamlı karıştırarak nişasta ve şekeri de ekleyerek mikserle 5 dakika boyunca hızlı devirde çırpıyoruz. Böylece pastacı kremamız hazır olacaktır.

Sonraki adımda krokanı hazırlıyoruz. Bunun için de şekeri teflon tavaya alıp eritiyoruz. Fındıkları yayıp eriyen ve karamelleşmiş hale gelen şekeri fındıklarımızın üzerine yayarak tüm fındıklara şekerin yayılmasını sağlıyoruz. Bu krokan çabuk soğuyup sertleştiğinden soğur soğumaz kırıp parçalara ayırmanız gerekmektedir. Bu malzemeleri hazırlayana dek kekte pişmiş olacaktır. Pişip soğuyan kekimizi üç parçaya ayırıyoruz. İlk kısmı düz bir tepsiye alıp üzerine pastacı kremamızı sürüyoruz ve ikinci kat kekimizi ekliyoruz. Bu ikinci katın da üzerine pastacı kremasını ekleyip her kata krokanlarımızdan da ekliyoruz. Üçüncü keki de ekleyip süt ve krem şantiyi çırparak pastanın son katı olarak kullanıyoruz. Daha sonra hazırladığımız karameli de pastanın üzerine döktüğümüzde krokanlı karamelli pasta dilimleyip servis etmeye hazır hale geliyor. Ancak öncelikle pastanın biraz daha soğuması için buzdolabında bekletmeniz gerekmektedir.

Afiyet Olsun.
" } ] }