{ "title": "Kuru İncirli Karamelli Pasta", "image": "https://www.karamel.gen.tr/images/Kuru-Incirli-Karamelli-Pasta-34.jpg", "date": "21.01.2024 19:54:47", "author": "Feyyaz Aslan", "article": [ { "article": "Kuru incirli karamelli pasta evde sağlıklı bir pasta yapmak isteyenlerin tercih edebilecekleri bir pasta türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Çok yüksek pastacı bilgilerine sahip olmanıza gerek olmadan rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bir pasta türü olması sebebi ile hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu pastayı mutlaka denemeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Kuru İncirli Karamelli Pasta Malzemeleri
Muhallebisi için malzemeler
Tabanı için malzemeler
Karamelli şerbet malzemeleri
Kuru İncirli Karamelli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastamızı yapmak için ilk olarak pandispanya kekini hazırlıyoruz. Bunun için de Yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz, daha sonra süt, yağ ve portakal kabuğunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız ve hafif un serpiştirmiş olduğumuz kek kalıbına dökerek önceden ısıtmış olduğumuz 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kuru incirli karamelli pasta için hazırladığımız kek pişerken bizde kuru incirlerimizi doğramaya başlıyoruz. Daha sonra kekiminizi tepsiden çıkarıp soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Bir teflon tencere içine karamelli şerbetimiz için ayırdığımız 1,5 çay bardağı şekeri alıp erimesini sağlıyoruz. İyice eridikten sonra üzerine soğuk suyu yavaşça ekliyoruz daha sonra limonun suyunu da sıkıp cıvık bir şerbet elde ediyoruz. Şerbetin altını kapatıp kuru incirlerimizi içine atıp birkaç saniye beklettikten sonra kuru incirleri kevgirle şerbetten çıkarıyoruz ve kuru incirlere cevizleri de ekleyip yağladığımız tepsinin dibine seriyoruz.

Kuru incir ve ceviz karışımını tepsiye aldıktan sonra kuru incirli karamelli pasta için muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için de yağ dışındaki tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebimizi hazır hale getiriyoruz. Pişen ve koyu kıvam alan muhallebiye tereyağı da ekleyip mikser yardımıyla yağın tüm muhallebiye karışmasını sağlıyoruz. Muhallebi daha soğumadan yani sıcakken tepsi içinde bulunan kuru incir ceviz karışımının üzerine döküyoruz. Pişirdiğimiz keki de muhallebinin üzerini kapatacak şekilde tepsiye alıyoruz. Kekin pek çok kısmını kürdan yardımı ile delerek muhallebinin iç kısımlarına kadar işlemesi için kekin üzerine iyice bastırıyoruz. Daha sonra kalan şerbeti keke döküyoruz.

Kekimiz tüm şerbeti çektiğinde pasta hemen hemen hazır hale gelmiş olacaktır. Şerbeti çeken pastayı 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz ve beklettiğimiz pastayı başka bir tepsi yardımı ile ters çeviriyoruz. Daha sonra dilimleyerek pastamızı servis ediyoruz.
" } ] }