- 1 su bardağı süt
- 5 yumurta
- 1 su bardağı silme un
- 3/4 su bardağı şeker
- 1/4 kilo tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tepeleme kabartma tozu
- 1 çay kaşığı şekerli vanilin
- 1 tutam tuz
Karameli için
- 1/2 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı su
- 3/4 su bardağı krema
- 1 yemek kaşığı Türk kahvesi
- Ceviz içi
Cevizli Karamelli Kek Nasıl Yapılır?
Oda sıcaklığında bekletmiş olduğumuz tereyağına şeker ekleyip iyice karıştırıyoruz ve yumurtaları da tek tek katarak iyice karışıma yediriyoruz. Daha sonra önce kuru malzemeleri sonra da sütü ekleyip mikser kullanarak kek hamurumuzu hazır hale getiriyoruz. Fırın kabını iyice yağlayıp un serpiştirdikten sonra kek hamurunu kaba alıp fırınımızı ısıtmaya başlıyoruz ve karameli hazırlamaya başlıyoruz.
Cevizli karamelli kek için karameli hazırlarken teflon tencere kullanmalıyız. Böylece şekerlerin yanmamasını sağlayabiliriz. Önce tenceremize şekerleri alıp iyice eritiyoruz.
Daha sonra içine kremamızı ekleyip karıştırıyoruz. Suyu da ekleyip kıvamını ayarladıktan sonra karamel içine ceviz ekliyoruz. Hazırladığımız karameli kekin üzerine yayıyoruz ve ısıtmış olduğumuz fırında 180 derecede pişirmeye başlıyoruz. Pişen keki hafif soğuduktan sonra dilimleyerek servis ediyoruz.
Afiyet Olsun.