Karamelli Sütlü Tatlı Karamelli sütlü tatlı, oldukça hafif ve lezzetli bir tatlı çeşididir. Genellikle pastanelerde yapılan bu tatlıyı, size vereceğimiz tarifle evinizde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Evinizde hazırlayacağınız bu tatlı ile hangi malzemelerin kullanıldığını bildiğinizden dolayı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Yapımı zahmetli gibi görünse de aslında oldukça basittir. Akşam televizyon başında veya arkadaşlarınızla keyifle yiyebileceğiniz bu tatlı, hem lezzetli hem de besleyicidir. Kalıplardan aldığı şekil ile servis tabaklarında farklı bir görünüm sunar. Kendi ellerinizle yaptığınız bu tatlı ile misafirlerinizi etkileyebilir ve tam not alabilirsiniz. İşte karamelli sütlü tatlı tarifi. Tüm marifetli hanımlara şimdiden kolay gelsin. Malzemeler Muhallebisi İçin
Arası İçin
Karameli İçin
Karamelli Sütlü Tatlı Nasıl Yapılır? Öncelikle, karameli hazırlamak için toz şekeri bir tencereye koyun ve ocağı açın. Şeker eriyip karamelize olana kadar karıştırın. Şeker tamamen eridiğinde, sıcak sütü yavaşça ekleyin ve hızlıca karıştırarak şekerin tamamen erimesini sağlayın. Karamel soğuması için bir kenara alın. Ardından, muhallebiyi hazırlamak için derin bir tencereye sütü koyun ve ocağı açın. Süt ısındığında irmik ve toz şekeri ekleyin. Karıştırarak pişirin. Un ve margarini de ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirin. Muhallebi kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Kullandığınız kalıpları hafifçe ıslatın. Kalıpların tabanına bir miktar muhallebi dökün. Üzerine ufalanmış kakaolu pötibör bisküvi serpin. Tekrar bir kat muhallebi ekleyin. Bu işlemi kalıplar dolana kadar tekrarlayın. Hazırlanan tatlıları buzdolabına kaldırın ve soğutun. Tatlılar soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın. Üzerlerine hazırladığınız karamelli sostan gezdirin. Tatlıları yeniden buzdolabına koyun ve 1-2 saat dinlendirin. Daha sonra karamelli sütlü tatlılarınızı servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Öngel
25 Temmuz 2024 PerşembeKarameli yaparken şekerin tamamen erimesini beklemek mi gerekiyor, yoksa biraz eridikten sonra sütü eklesem olur mu?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeSevgili Öngel,
Karamel yaparken şekerin tamamen erimesini beklemek en iyi sonuçları elde etmenizi sağlar. Şeker tamamen eridiğinde, homojen ve pürüzsüz bir karamel elde edersiniz. Eğer şeker tam erimeden süt eklenirse, karamelinizde topaklanmalar olabilir ve istediğiniz dokuyu yakalayamayabilirsiniz. Bu nedenle sabırlı olup, şekerin tamamen erimesini beklemenizi tavsiye ederim.
Kolay gelsin!