Karamelli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Karamelli Dondurma Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli dondurma, içinde karamel taneleri bulunan ve hem serinletici hem de tatlı bir seçenek sunan özel bir tariftir. Bu tarifin en güzel yanı, evde kolaylıkla kendi malzemelerinizle yapabilmenizdir. Eminim ki tadı damağınızda kalacak ve bundan böyle sık sık yapacaksınız. Yazıyı çok uzatmadan malzemelerine ve yapılışına geçelim.

Karamelli Dondurma Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 2 tatlı kaşığı toz salep
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 fiske tuz

Karamelli Dondurma Nasıl Yapılır?

Sütü bir kaba alın ve içine salebi ilave edip karıştırın. Bu karışımı 10-15 dakika bekletin. Ocağa bir tencere koyun ve şekeri ekleyin. Hiç karıştırmadan, şeker eriyene ve altın rengi alana kadar orta ateşte eritin. Ateşi söndürün ve şekilli karamel parçaları yapmak için yağlı kağıt üzerine biraz sıcak karamel dökün, soğumaya bırakın.

Bu esnada süt karışımını dikkatli bir şekilde sıcak karamelin üzerine dökün. Karamel çok sıcak olduğu için sıçrama yapabilir. Ardından salepli sütü de ilave edin ve tekrar ateşe alın. Karıştırarak 5 dakika kadar pişirin. Bu esnada karamel donacaktır ve zor eriyecektir. Bekleyin ve ateşten alın. Güzel bir şekilde karıştırmaya devam edin ve soğutun. Mümkünse geniş bir kaba boşaltın ve dondurucuya yerleştirin. 30 dakika sonra dondurucudan geri alıp çatal veya bir el karıştırıcı yardımı ile çırpın.

Aynı işlemi birkaç defa tekrar ederek karamelli dondurma yeterli esnekliğe gelinceye kadar bir kapalı kutuda bekletin. Servis etmeden önce 3-5 dakika dışarıda bekletip, elinizde olan dondurma kaselerine doldurun. Yağlı kağıda döküp yaydığınız karamel parçalarını dikkatli bir şekilde alıp karamelli dondurmayı süsleyin. Buna ilaveten küçük parçalar şeklinde kırdığınız karamel parçacıklarını son karıştırmada karamelli dondurmaya katabilirsiniz.

Nefis karamelli dondurmanız hazır. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Muammer

12 Temmuz 2024 Cuma

Karamelli dondurma yaparken şekeri eritirken dikkat etmem gereken bir püf noktası var mı? Sıcak karamel ile süt karışımını birleştirirken sıçramaması için nelere dikkat etmeliyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Muammer,

Karamelli dondurma yaparken şekeri eritirken dikkat etmen gereken birkaç püf noktası var. Öncelikle, şekeri orta ateşte eritirken, sürekli karıştırmaktan kaçınmalısın. Bu, şekerin kristalleşmesini önler. ޞekerin tamamen eriyip kehribar rengini aldığından emin olmalısın.

Karamel ile süt karışımını birleştirirken dikkat etmen gereken en önemli şey, karamelin çok sıcak ve akışkan olmasıdır. Sütü yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak eklemelisin. Bu şekilde karamelin sertleşmesini ve sıçramasını önleyebilirsin. Ayrıca, sütü eklerken karamelin sıcaklığının çok fazla düşmemesine dikkat etmelisin, aksi halde karamel topaklanabilir. Dikkatli ve yavaş hareket etmek bu aşamada en önemli unsur.

Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamelli Frappe Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Frappe Tarifi ve Malzemeleri

Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kurabiye Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Saç Rengi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karamel Saç Rengi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri