Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Karamelli Pasta

Kuru incirli karamelli pasta, evde sağlıklı bir pasta yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir lezzettir. Çok yüksek pastacılık bilgilerine sahip olmanıza gerek kalmadan rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu pasta, hem çocuklarınıza hem de misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenektir. Bu lezzeti mutlaka denemeniz gerektiğini söyleyebiliriz.

Kuru İncirli Karamelli Pasta Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı tepeleme şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı tepeleme un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi

Muhallebisi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 4 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Tabanı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı dolusu ceviz
  • 400 gram kuru incir

Karamelli Şerbet Malzemeleri

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1/4 limonun suyu

Kuru İncirli Karamelli Pasta Nasıl Yapılır?

Pastamızı yapmak için ilk olarak pandispanya kekini hazırlıyoruz. Bunun için yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz. Daha sonra süt, yağ ve portakal kabuğunu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Sıvı malzemeleri karıştırdıktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Hazırladığımız kek karışımını yağladığımız ve hafif un serpiştirdiğimiz kek kalıbına dökerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Kek pişerken kuru incirlerimizi doğramaya başlıyoruz. Daha sonra keki tepsiden çıkarıp soğuması için bir kenara bırakıyoruz. Bir teflon tencereye karamelli şerbet için 1,5 çay bardağı şekeri alıp erimesini sağlıyoruz. İyice eridikten sonra üzerine soğuk suyu yavaşça ekliyoruz ve ardından limonun suyunu sıkıp cıvık bir şerbet elde ediyoruz. Şerbetin altını kapatıp kuru incirlerimizi içine atıp birkaç saniye beklettikten sonra, kuru incirleri kevgirle şerbetten çıkarıyoruz ve cevizleri ekleyip yağladığımız tepsinin dibine seriyoruz.

Kuru incir ve ceviz karışımını tepsiye aldıktan sonra, muhallebimizi hazırlıyoruz. Bunun için yağ dışındaki tüm muhallebi malzemelerini bir tencereye alıp sürekli karıştırarak muhallebimizi pişiriyoruz. Pişen ve koyu kıvam alan muhallebiye tereyağını ekleyip mikser yardımıyla yağın tüm muhallebiye karışmasını sağlıyoruz. Muhallebi daha soğumadan, yani sıcakken, tepsi içindeki kuru incir ceviz karışımının üzerine döküyoruz. Pişirdiğimiz keki de muhallebinin üzerini kapatacak şekilde tepsiye alıyoruz. Kekin pek çok kısmını kürdan yardımıyla delerek muhallebinin iç kısımlarına kadar işlemesini sağlıyoruz ve kekin üzerine iyice bastırıyoruz. Daha sonra kalan şerbeti keke döküyoruz.

Kekimiz tüm şerbeti çektiğinde pasta hemen hemen hazır hale gelecektir. Şerbeti çeken pastayı 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz ve beklettiğimiz pastayı başka bir tepsi yardımıyla ters çeviriyoruz. Daha sonra dilimleyerek pastamızı servis ediyoruz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Nasıl Yapılır?

Çikolata Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Çikolata Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Browni Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Latte Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Latte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tarifi ve Malzemeleri