Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Krem karamel, bildiğimiz sütlü tatlılardan oldukça farklı bir tatlı çeşididir. Yapımı oldukça pratik olan bu tatlı, lezzetiyle damaklarda unutulmaz bir tat bırakır. Krem karamel, tadını bilenler için vazgeçilmez bir lezzettir. Birçoğumuzun daha önce tatmadığı bu tatlı, deneyenlerin gönlünde taht kurar. İçerisinde fazla yumurta kullanılması sebebiyle, krem karamele dair "yumurta kokacak" şeklinde bir önyargı bulunmaktadır. Ancak, tatlının içerisine limon kabuğu rendelenmesi sayesinde yumurta kokusu hiç hissedilmez. Krem karamel yaparken bayanları tedirgin eden bir diğer nokta ise karameldir. Çünkü karamel hazırlamak biraz dikkat gerektirir. Şekeri kavurma oranını iyi ayarlamak gerekir; aksi takdirde şeker yanar ve acı bir karamel elde edilmiş olur. Krem karameli sevdiklerimizle dışarıda keyifle tüketebileceğimiz gibi, evde kendimiz de hazırlayabilir ve tüketebiliriz. Zor olduğunu düşünenler için krem karamel tarifini paylaşıyorum. Sizlerle paylaştığım tarife uyarak en lezzetli ve pratik hali ile hazırlayıp sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Krem Karamel İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 8 adet yumurta
  • 1 limon kabuğu rendesi
Karameli İçin

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
Nasıl Yapılır?

Krem karamel hazırlamak için ilk olarak karamel ile başlıyoruz. Karamel için toz şekeri yanmaz bir tavaya alıp kısık ateşte eritiyoruz. Şeker iyice eriyip hiç kristal kalmayınca 3 kaşık suyu ilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz. Akıcı bir kıvam ve kahverengi bir hal alınca ocaktan indirip krem karameli hazırlayacağımız kapların içerisine birer yemek kaşığı döküyoruz. Karameller kaplarda soğuyup donuncaya kadar kremayı hazırlıyoruz.

Derin bir tencereye sütü koyup bir taşım kaynatıyoruz. Derin bir kabın içerisine soğuk su doldurup ocaktan indirdiğimiz süt tenceresini içerisine oturtuyoruz. Süt ılınırken, biz yumurtaları çırpıyoruz. Yumurtaların sarısını ayrı, beyazını ayrı birer kaseye kırıp içerilerine toz şekeri paylaştırıyoruz. Ayrı ayrı köpük oluncaya kadar çırptığımız yumurtaları birleştirip içerisine 1 adet limon kabuğu rendesi ve bir paket vanilyayı ekleyip tekrar iyice çırpıyoruz. Çırpma işlemini mikser ile yaparsanız daha iyi bir sonuç alırsınız. Hazırladığımız karışımı ılınan sütün içerisine yavaş yavaş dökerken bir yandan da çırpma işlemine devam ediyoruz. Daha sonra karamel koyduğumuz kaplara hazırladığımız karışımı paylaştırıyoruz. Hazırladığımız krem karamelleri derin bir fırın tepsisine tek tek dizip tepsinin üzerinde 1 parmak boşluk kalacak şekilde soğuk su dolduruyoruz. Ardından 160 derece ısıttığımız fırına sürüyoruz. Su kaynamaya başlayınca kepçe ile sudan bir miktar alıp soğuk su ilave ediyoruz. Bu şekilde yaklaşık 1,5 saatte üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz krem karamelleri fırından çıkartıp oda sıcaklığında soğutuyoruz ve ardından buzdolabında 8 ile 12 saat arası bekletiyoruz. Bekleyen krem karamelleri tek porsiyon şeklinde servis tabağına ters çevirerek servis yapıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Paksüt

13 Temmuz 2024 Cumartesi

Krem karamel yaparken şekeri eritirken hep yanıyor, nasıl doğru kıvamı tutturabilirim? Ayrıca yumurta kokusu gerçekten hissedilmiyor mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Paksüt, şeker karamelize ederken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, ısıyı kontrol altında tutmaktır. Şekeri eritirken orta ateşte yavaş yavaş karıştırarak eritin. Şeker eriyip amber rengini aldığında hemen ocaktan alın, çünkü çok hızlı bir şekilde yanabilir. Ayrıca, tencerenizin tabanı kalın olursa ısıyı daha eşit dağıtarak yanma riskini azaltır.

Yumurta kokusunu minimize etmek için, krem karamel karışımına vanilya özütü ekleyebilirsiniz. Bu, yumurta kokusunu bastırmaya yardımcı olur. Ayrıca, yumurtaları ve sütü iyice çırptığınızdan emin olun; bu da kokunun azalmasına katkı sağlar. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çay Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çay Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Elmalı Kek Tarifi ve Malzemeleri

Bakır Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Bakır Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Frappe Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Frappe Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Karameli Tarifi ve Malzemeleri

İtalyan Karameli Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri