Karamelli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karamelli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Muhallebi; Türk mutfağının sütlü tatlılarının başında gelen muhallebi her zaman sevilen ve tercih edilen bir sütlü tatlıdır. Özellikle ülkemizde ramazan aylarında ve yaz aylarında tüketilen bu tatlı aslına bakarsanız her mevsim tüketilen bir tatlıdır. Hafif tatlılardan olan muhallebinin de farklı yapılış şekilleri vardır. Bunlardan birisi de Karamelli olanıdır. Bugün sizlere değişik lezzetlerden birsi olan Karamelli muhallebinin tarifini vereceğim. Unutmayın sütlü tatlılar şerbetli tatlılardan daha az kalori barındırmaktadır.

Karamelli Muhallebi malzemeleri
  • Bir çay bardağı dolusu toz şeker,
  • Yarım litre tam yağlı süt,
  • Bir adet vanilya paketi,
  • Bir yemek kaşığı nişasta,
  • İki yemek kaşığı dolusu un,
  • Bir adet yumurta sarısı,
  • Yarım paket krema,
  • Bir yemek kaşığı tereyağı veya margarin,
Karameli için
  • Yarım paket hazır krema paketi,
  • Bir su bardağı dolusu toz şeker
Karamelli Muhallebi nasıl yapılır?

Öncelikli olarak muhallebinin hazırlanması gerekir. Bunun içinde bir tencere içerisine yağ ve krema hariç tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Daha sonra ocak üzerinde normal ateşte karıştırarak pişirmeye başladığımız karışım kaynamaya başladığında kısık ateşe getirilerek pişirilir ve karıştırılmaya devam edilir. Göz göz kabaran muhallebiye en son yağ eklenir ve bir iki karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır. Soğumaya bırakılan muhallebi istenilen soğukluğa geldiğinde içerisine son malzeme olan krema da eklenerek bir robot yardımı ile iyice karışana kadar çırpılır. Diğer taraftan Karamelli sosu için gereken malzeme olan şeker bir tava içerisine konularak normal ateşte karıştırılarak kavrulur. Rengi kahverengine ulaştığında içerisine krema eklenir topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Daha sonra muhallebiler için ayarladığınız cam kaseler içerisine bir kat muhallebi bir kat Karamel olacak şekilde sıra ile belirli aralıklarda dökülerek ayarlanır. En son üzerine parça çikolatalar konularak görselliği de yapılan Karamelli Muhallebi artık hazırdır. Fakat bir iki saat buzdolabında bekletilerek servis edilmesi dahada güzel olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Soslu Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Krem Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Kuru İncirli Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri