Krem Karamel Tarifi Krem karamel, dünya mutfağında tanınan ve beğenilen bir tatlıdır. Özellikle karamel severler için vazgeçilmez bir lezzet olan krem karamel, hafifliği ve zarif sunumu ile öne çıkar. Sütlü tatlılar arasında yer alan bu enfes lezzet, tek porsiyonlarda hazırlanıp sunulabilir. Hazırlık aşaması oldukça pratik ve keyif verici olan bu tatlıda, dikkat edilmesi gereken tek nokta karamelin doğru şekilde hazırlanmasıdır. Karamel, şekerin tavada yakılmasıyla elde edilir ve şekerin fazla yakılması durumunda acı bir tat oluşur. Bu nedenle karameli yakmadan hazırlamak oldukça önemlidir. Krem karamel, hem çocukların hem de yetişkinlerin büyük beğenisini kazanan bir tatlıdır. Hazırlık aşaması pratik, ancak dikkat gerektiren bu lezzeti daha önce tatmış olanlar veya ilk kez denemek isteyenler için krem karamel tarifini paylaşacağım. Denediğinizde hem siz hem de sevdikleriniz bu lezzete bayılacaksınız. Krem Karamel Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Krema İçin
Karamel İçin
Nasıl Yapılır? Krem karamel hazırlamak için ilk olarak karamel hazırlanmalıdır. Teflon bir tavaya toz şekeri ve 3 kaşık suyu koyup, tahta bir kaşık ile ocakta kısık ateşte karıştırarak şekeri eritin. Şeker, altın sarısı veya kahverengi bir renk aldığında ocaktan indirip, ısıya dayanıklı küçük kaplara birer yemek kaşığı olacak şekilde dökün. Hazırladığınız karamellerin donması için bir kenara koyun ve krema hazırlığına başlayın. Sütü derin bir tencereye koyup ocağa alın ve iyice ısıtın. Bu sırada, derin bir çırpma kabında 7 adet yumurtayı kırın ve toz şekeri ekleyerek köpük, köpük oluncaya kadar çırpın. Ardından limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpın. Çırpma işlemi sırasında tüm malzemelerin iyice karışmasına dikkat edin. Çırptığınız malzemelerin içerisine dikkatli bir şekilde ve çırpmaya devam ederek sıcak sütü yavaş yavaş ilave edin. Bu şekilde 2-3 dakika çırptığınız karışımı, karamel koyduğunuz kapların üzerine bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Krem karamel koyduğunuz kapları tek tek fırın tepsisine dizin. Kapları dizdiğiniz fırın tepsisine, kapları iki parmak kadar kaplayacak şekilde sıcak su doldurun. Önceden ısıttığınız 150 derece fırında yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Pişirdiğiniz krem karameli fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuyuncaya kadar bekletin. Daha sonra 6-12 saat kadar buzdolabında bekletip, kapları servis tabağına ters çevirerek krem karameli soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Deneyenler için şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Krem karamelin en iyi sonucu vermesi için dikkat edilmesi gereken birkaç püf noktası vardır:
Afiyet olsun! |