Etimek Tatlısı Karamelli Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Etimek Tatlısı Karamelli Tarifi ve Malzemeleri

Etimek Tatlısı Karamelli

Etimek tatlısı karamelli, beş çaylarında ya da yemeklerden sonra soğuk servis edilebilecek, oldukça lezzetli bir tatlıdır. Etimek, genelde diyet ekmek olarak, diyet yapanların tercihidir. Ancak, şerbet ve muhallebi ile birleştiğinde kalori bakımından zengin hale gelir. Bu tatlının yapım aşaması ve malzemeleri de oldukça kolaydır. Tarifimizi hemen anlatmaya başlayalım.

Malzemeler

Tatlı İçin

  • 1 paket diyet ve tuzsuz etimek

Muhallebisi İçin

  • 1 litre süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya veya vanilya aroması

Şerbeti İçin

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Üzeri İçin

  • 1 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • Üzerine serpmek için tercihe göre Hindistan cevizi veya rondodan geçirilmiş toz fındık

Yapılışı

Karamel Şerbetinin Hazırlanması

İlk iş olarak karamelize edilmiş şerbeti hazırlamamız gerekir. Karamelize şeker için şekeri bir tencereye alıp çok kısık ateşte sürekli karıştırarak karamel haline getirelim. Isının etkisi ile şeker kahverengi hale gelmeye başlayacaktır. Eriyen şekerin üstüne 2 bardak sıcak su ekleyip katı hale gelmiş olan şeker eriyene kadar kaynatalım. Kaynama süresi 5-6 dakika yeterli olacaktır. Daha sonra 2-3 damla limon suyu ekleyelim. Şerbetin altını kapatıp bir kenara alalım.

Etimeklerin Hazırlanması

Etimekleri bir borcama düzenli bir şekilde dizelim. Hazırladığımız şerbeti borcama dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökelim. İlk etapta şerbet miktarı gözünüze fazla görünebilir, ancak endişelenmeyin; etimekler şerbeti çekecektir. Şimdi muhallebi kısmına geçmeye hazırız.

Muhallebinin Hazırlanması

Muhallebi için un, şeker, mısır nişastası ve sütü bir tencereye alıp topaklanmaması için kaynayana kadar sürekli karıştıralım. Muhallebi göz göz olunca ocaktan alalım ve sıcakken 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyip karıştıralım. Bu aşamada vanilyayı da ekleyelim. Muhallebiyi biraz ılındıktan sonra etimeklerin üzerinde düzgünce yayalım.

Üzerinin Hazırlanması

Krem şantiyi 1 bardak süt ile hazırlayıp muhallebinin üzerine düzgünce yaydıktan sonra tercihe göre Hindistan cevizi veya toz fındık serperek süsleyelim. Buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlendirdikten sonra etimek tatlısı karamelli servise hazırdır.

Sonuç

Etimek tatlısı karamelli, yapımı kolay ve lezzeti garanti bir tatlıdır. Özellikle soğuk olarak servis edildiğinde lezzeti daha da artar. Hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Karamelli Latte Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Latte Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Çikolata Tarifi ve Malzemeleri