Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karamelli Tiramisu Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Tramisu; Tiramisu, İtalyanların en bilinen ve en meşhur tatlılarındandır. Bu tatlının içerisinde Mascarpone vardır. Hakikaten de Tiramisu'nun ülkemize gelmesi ile bu tür hafif tatlılardaki tercihim ve fikrim tamamen değişti çünkü hem görsel olarak çok güzel hem de lezzet olarak çok farklı bir yapısı vardır. Hemen hemen neredeyse her yerde bulabileceğimiz bu tatlı evlerimizde de yapabileceğimiz bir tatlıdır. Belki biraz zor gibi görünebilir ama ne yediğinizi bilerek tüketmeniz her zaman için en güzel yöntemdir. O yüzdende bugün sizlerle Karamelli Tiramisunun yapılışını paylaşacağım.

Karamelli Tiramisu için gereken malzemeler
  • Bir çay bardağı toz şeker,
  • Bir paket krema,
  • İsteğe göre konyak veya badem likörü
Krema için
  • Bir su bardağı tam yağlı süt,
  • Bir paket labne,
  • Bir adet vanilya şekeri paketi,
Islatma işlemi için
  • Bir yemek kaşığı granül kahve,
  • İki yemek kaşığı dolusu toz şeker,
  • Bir su bardağı kadar su,
Üzeri için
  • Bir paket kakao,
Karamelli Tiramisu nasıl yapılır?

Tatlımızı yapmak için öncelikle belirttiğimiz tüm ıslatma malzemeleri derin bir kap içerisinde bir robot yardımı ile iyice çırpılır. Daha sonra bu karışım ile kedi dili bisküvileri teker teker ıslatılarak hazırlanacak olan düz bir cam tepsi içerisine yerleştirilir. Daha sonra Karamelli kremasını hazırlamak için derin bir tencere temin edilir ve içerisine toz şeker ilave edilerek kısık ateşte ocakta karıştırılarak kavrulur. Gereken Karamel rengi elde edildiğinde içerisine krema ilave edilerek şeker eriyinceye kadar pişirilmeye devam edilir. Pişen Karamelli kremamız soğuması için ocaktan alınır ve bir kenarda bekletilir. Soğuması ile ıslatma kremamızdan bir çay bardağı ayırıp içerisine ilave edilir ve iyice karışması sağlanır.

Daha sonra kek tabanında yani düz cam üzerine yerleştirdiğimiz kedi dil bisküvilerinin üzerine dökülerek hepsine gelmesi sağlandıktan sonra hazırlanan Karamelli kremadan parçalar kaşıkla alınarak bisküvilerin üzerine bir parmak kalınlığında dağıtılır ve düzleştirilir. Daha sonra ikinci kat tekrar ayrılan krema suyuna batırılarak yeniden krema üzerine diziler ve yine granüllü kahveli sudan dökülerek ikinci kata da Karamelli krema sürülerek iyice sıvazlanır. En son üçüncü kat bisküvide aynı şekilde geçilerek üzeri krema ile kapatılıp düzleştirildikten sonra granüllü kahveli su üzerine dökülerek her yeri ıslatılır. En son üzerine kakao bir süzgeç yardımı ile boş yer kalmayacak şekilde döküldükten sonra üzeri istediğiniz şekilde süslenerek servise hazır hale getirilir. Artık Karamelli tiramisumuz hazır hale gelmiştir. Bir gecede buzdolabında bekletilerek iyice dinlenmesi sağlanan Karamelli Tiramisu tatlımız artık misafirlere servis edilebilir hale gelir.

Afiyet olsun.

Karamelli Tiramisu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kahve Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Kahve Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamelli Mısır Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Mısır Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Kek Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muzlu Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri