Karamelli Etimek Tatlısı Karamelli etimek tatlısı, hafif ve lezzetli yapısıyla herkesin beğenisini kazanacak bir tatlıdır. Etimek ile yapılan tatlı çeşitlerine bu tarifi de ekleyebilirsiniz. Pandispanya pişirmeden lezzetli tatlılar yapmak isteyen herkes bu tarifle harikalar yaratabilir. Hafifliği sayesinde akşamları bile tüketmenizde sakınca yoktur. Karamelin kendine has tadıyla etimekli tatlınız daha da lezzetli olacaktır. Tatlıyı bir gün önceden hazırlamanız, ertesi gün misafirlerinizi ağırlamanızı kolaylaştırır. Şimdi karamelli etimek tatlısı için gerekli malzemelere ve yapım aşamalarına bakalım. Gerekli Malzemeler
Muhallebi İçin
Karamelli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır? Öncelikle tatlının karamelini hazırlayalım. Küçük bir tencereye 2 su bardağı toz şekeri koyarak kısık ateşe alın. Kısa sürede şeker kahverengi hale gelir. Çok dikkatli bir şekilde suyu tencereye ilave edin ve karışımı karıştırmaya devam edin. Karışım kaynadığında tencereyi ocaktan alabilirsiniz. Uygun boyda bir borcama etimekleri aralıksız şekilde dizin. Tenceredeki karameli bu etimeklerin üzerine gezdirerek dökün. Etimekler karameli kısa sürede çekecektir. Karamelli etimek tatlısının bu aşaması tamamlandı. Şimdi muhallebiyi hazırlamaya geçelim. Muhallebi bu tatlı için çok önemlidir. Orta ateşteki tencereye sütü, nişastayı, unu ve toz şekeri koyun. Bir yandan çırpma teliyle malzemeleri karıştırırken, bir yandan da muhallebinin kıvamını bulmasını sağlayın. Ancak muhallebinin dibi tutmasın, yoksa tatlınız yanık kokabilir. Muhallebi koyulaştığında içine tereyağını ilave edin ve ocağın altını kapatın. Muhallebinin ilk sıcaklığı gidince hemen borcam içindeki etimeklerin üzerine yayarak dökün. Daha sonra soğuması için kenara alın. Şimdi soğuk sütle krem şantiyi hazırlayacağız. Krem şantiyi mikserle çırparak koyu bir kıvam elde edin ve bunu soğumuş etimeklerin olduğu borcamın üzerine yayın. Daha sonra buzdolabında 1-2 saat kadar bekletin. Ardından üzerine karameli yayarak dökün. İsteğinize göre Hindistan cevizi, dövülmüş ceviz, fındık kırığı gibi süslemeler yapabilirsiniz. Yeniden buzdolabında 1-2 saat beklettiğiniz karamelli etimek tatlısı servise hazır hale gelecektir. Konuklarınıza dilimleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
İcâbet
25 Temmuz 2024 PerşembeBu tatlıyı denemek isteyen var mı? Muhallebi yaparken dibi tutmaması için nelere dikkat etmeliyim? Karameli yaparken şekerin yanmaması için ne yapmalıyım? Etimekler karamel ile nasıl bir kıvam alıyor, yumuşuyor mu?
Cevap yazAdmin
25 Temmuz 2024 PerşembeMerhaba İcâbet,
Tatlıyı denemek isteyenler mutlaka çıkacaktır! Muhallebi yaparken dibi tutmaması için, sürekli karıştırmak çok önemlidir. Orta ateşte ve tahta kaşık kullanarak karıştırmak, muhallebinin dibi tutmasını önler. Ayrıca, tencerenin altını kısık ateşte tutmak da faydalı olur.
Karamel yaparken şekerin yanmaması için, şekeri kısık ateşte eritmeli ve sürekli karıştırmalısın. Şekerin tamamen eriyip kızıl kahverengi olmasını beklerken dikkatli olmalı, çünkü şeker çok hızlı yanabilir.
Etimekler karamel ile buluşunca yumuşar ve tatlının alt katmanını oluşturur. Bu yumuşaklık, tatlının üzerine eklediğiniz muhallebi ile harika bir uyum sağlar.
Umarım bu bilgiler işine yarar ve harika bir tatlı yaparsın! Afiyet olsun!