Karamelli Revani Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Karamelli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Revani

Genellikle ev tatlılarının başında gelen revani tatlısı, bir irmik tatlısı çeşididir. Her mevsimde tüketilebilen revani, birçok farklı türe sahiptir. Bunlardan biri de karamel ile hazırlanan Karamelli Revani'dir. Özellikle Türk mutfağında fazla kullanılmayan karamel, günümüzde yaş pastalardan keklere ve çikolatalara kadar çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Bugün sizlere, revaniye karamelin kattığı eşsiz lezzeti fark edebilmeniz için Karamelli Revani tarifini paylaşacağız.

Karamelli Revani Malzemeleri

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri

Şerbeti İçin

  • 1,5 su bardağı su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Karamelli Revani Nasıl Yapılır?

İlk olarak irmik ve tam yağlı süt bir kap içerisinde iyice karıştırılarak beklemeye alınır. Daha sonra bir başka çukur kap içerisine şeker ve yumurta ilave edilerek mikser yardımı ile iyice eriyene kadar çırpılır. İyice karışan şeker ve yumurta karışımına sıvı yağ da eklendikten sonra yeniden birkaç tur mikser ile çırpılır. Bu karışımın içerisine un, yoğurt, vanilya şekeri ve kabartma tozu da eklenerek hepsi homojen bir hale gelene kadar yeniden mikserle karıştırılır. Son olarak, sütle beklettiğimiz irmik de ilave edilip tekrar çırpılarak karışım iyice özleştirilir.

Hazırlanan kek hamuru, daha önceden iyice yağlanmış fırın tepsisine dökülerek eşit şekilde yayılır. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında pişirilmek üzere bırakılır.

Bu arada şerbeti hazırlamaya başlarız. Şerbet için öncelikle bir tencere alınarak içerisine şeker konulur ve kısık ateşte kahverengi hal alana kadar kavrulur. Rengi değişen şeker karamel rengine ulaştığında içerisine su ilave edilerek yüksek ateşte çözüp eriyinceye kadar kaynatılır. Kaynayıp istenen kıvama gelen şerbete birkaç damla limon suyu eklendikten sonra kısık ateşte ocak üzerinde bırakılır.

Bu arada fırında pişen hamur kontrol edilerek piştiğinde fırından çıkarılır. Bu tür şerbetli tatlılarda biri sıcak, biri soğuk olmalıdır. Karışımlar yoksa tatlı istenilen görüntüyü vermez ve şerbet emilimi yeteri kadar gerçekleşmez. O yüzden kek hamuru pişmeye bırakıldıktan biraz sonra şerbet yapılmalıdır. Böylelikle kek hamuru dinlenmeye bırakılabilir.

Ilk hale gelen hamurun üzerine şerbet dökülerek Karamelli Revani tatlısı dinlenmeye bırakılır. Şerbeti iyice emdikten sonra biraz da buzdolabında bekletilen Karamelli Revani, artık hem aileniz hem de misafirleriniz için hazır hale gelir. Dilerseniz üzerine süs olarak Antep fıstığı veya Hindistan cevizi kullanabilirsiniz. Tüm halde olan revani bir bıçak yardımı ile dilimlere ayrılarak her dilim üzerine Hindistan cevizi serpiştirilir ve sunuma hazır hale getirilir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Kek Puding Karamel Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri