Karamelli Pasta Karamelli pasta, doğum günü veya özel günler için ideal bir tatlı seçeneğidir. Karamel, hemen herkes tarafından çok sevilir ve bu pastayı hazırlamak oldukça pratiktir. Lezzetiyle misafirlerinizi büyüleyecek olan karamelli pasta, aynı zamanda görsel olarak da sofralarınıza şıklık katacaktır. Gerekli Malzemeler Pandispanya İçin
Krema İçin
Karamel Sos İçin
Karamelli Pasta Nasıl Yapılır? Pandispanya Hazırlığı Öncelikle pandispanya hazırlanır. Yumurtaların beyazı ile sarısı ayrılır. Yumurta beyazına bir fiske tuz ekleyip köpüklü bir kıvam alana kadar çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta sarılarına toz şeker eklenir ve şeker eriyene kadar çırpılır. Yumurta sarısına ılık su eklenir ve karıştırılır. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya eklenerek karışıma yedirilir. Yumurta beyazı karışımı yavaşça eklenir ve spatula ile dikkatlice karıştırılır. Hazırlanan pandispanya karışımı, yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kek kalıbına dökülür. 185 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika pişirilir. Pişen kek fırından alınarak soğumaya bırakılır. Krema Hazırlığı Krema için tereyağı hariç tüm malzemeler bir tencereye alınır ve sürekli karıştırarak pişirilir. Krema göz göz olunca ocaktan alınır ve tereyağı eklenir. Çırpıcı ile bir süre karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Kekin Montajı Soğuyan kek ortadan ikiye dikkatlice kesilir. Kekin iç kısımları şekerli su veya süt ile ıslatılır. Hazırlanan kremanın yarısı kekin tabanına yayılır. Üzerine diğer kek katmanı yerleştirilir ve kalan krema pastanın dış yüzeyine sürülür. Pasta bu şekilde bir süre dinlendirilir. Karamel Sosun Hazırlığı Toz şeker, bir tavada sürekli karıştırılarak eritilir. Şeker turuncu renk aldığında tereyağı eklenir ve karıştırılır. Krema ilave edilerek hızlıca karıştırılır. Hazır hale gelen karamel sos, pastanın üzerine dökülerek yayılır. Karamelli pasta buzdolabında en az bir saat dinlendirilir. Sunum ve Servis Dinlenen karamelli pasta dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun. |