Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli pasta, doğum günü veya özel günler için enfes bir pasta tarifi arıyorsanız karamelli pastayı deneyebilirsiniz. Karamel hemen, hemen herkes tarafından çok sevilmektedir. Hazırlanması son derece pratik olan ve lezzeti de gayet güzel olan karameli, pastaları süslemek için veya lezzetlendirmek için tercih edebilirsiniz.

Karamelli pasta için gerekli malzemeler

Pandispanya için
  • 5 tane yumurta
  • Yarım limon kabuğu rendesi
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı elenmiş un
  • Yarım çay bardağı ılık su
Krema için
  • 4 çorba kaşığı tepeleme un
  • 3,5 su bardağı süt
  • 3,5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya tozu
  • 1 tane yumurta
  • 1 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
Karamel sos için
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı krema
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Karamelli pasta nasıl yapılır?

Pastanın yapımı ilk önce pandispanya ile başlayın. Bunun için yumurtaların beyaz ile sarısını ayırın. Yumurta beyazının bulunduğu kâseye bir fiske tuz ilavesi yapıp çırpıcı ile köpüklü bir kıvam olana kadar çırpın. Diğer yumurta sarılarına da toz şeker ilavesi yapın ve aynı şekilde çırpın. Akabinde toz yumurta sarısının bulunduğu kâseye ılık su ilavesi tekrar karıştırın ve unlu malzemeleri ilave edin. Bu aşamada dikkatli bir şekilde ve hızlı ayarda karışımı karıştırın. Diğer tarafta beklemekte olan yumurta akının karışımını üzerine döküp kaşık ile karıştırın. Hazır hale gelen pandispanyayı yağlı kâğıt serilmiş kelepçeli pasta tabanına döküp yayın. 185 derecelik ısıda pandispanyayı yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Pişmiş olan keki fırından alın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Kek beklerken sizde bu arada kremayı hazırlamaya geçebilirsiniz.

Krema için verilen malzemelerden tereyağı hariç diğer kalanları bir pişirme kabına alın. Tahta kaşık ile sürekli karıştırarak pişirin. Krema göz, göz kıvama geldiğinde ocağın altını kapatın ve içerisine yağı ilave edin. Çırpıcı ile kremayı birkaç dakika karıştırıp bekletin.

Diğer tarafta beklemekte olan keki ortadan ikiye dikkatli bir şekilde kesin. Kekin iç kısımlarına şekerli su veya süt ile ıslatın. Hazırlanmış olan kremanın yarısını kek tabanının üzerine döküp yayın. Diğer kalan kek tabanını da kremanın üzerine yerleştirip hafif şekilde bastırın. Kalan kremayı da pastanın dış kısımlarına sürün ve karamel sosunu hazırlamaya geçin. Pasta bu şekilde ibraz dinlenmiş olacaktır.

Karamel sosu hazırlamak için toz şekeri bir tavanın içerisine alın ve sürekli karıştırarak şekeri eritin. Turuncu renkli kıvama geldiğinde üzerine yağı ilave edip karıştırın. Birkaç dakika şekeri ocağın üzerinde dikkatli bir şekilde pişirin. Kremayı bu aşamada şekerin üzerine döküp hızlı bir şekilde karıştırın. Hazır hale gelmiş olan kramel sosu pastanın üzerine birkaçık ile gezdirin veya üst tabanına komple döküp yayın. Karamelli pastayı buzdolabına kaldırıp bir saat kadar dinlendir. Sürenin ardından pastayı dilimleyip sunum yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bal Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Bal Karamel Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Cheesecake Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Islak Kek Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Krokanlı Karamelli Pasta Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Puding Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Puding Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Karamel Nasıl Yapılır?

Karamel Nasıl Yapılır?

Güncel

Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri

Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri