Öncelikle bir tencere alarak kahverengi şekeri, bal, limon suyu ve su tencereye konulur kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Zamanla tencere konulan karışım içerisindeki su buharlaşarak çekilecektir. Bu işlem sırasında karışımı sürekli karıştırmak uygun olacak ve malzemeler koyu bir kıvam alacaktır. Tencere içerisinde bulunan şeker kaynadıkça koyulaşacak ve sütlü kahve rengine dönüşecektir. Daha sonra hazırlanan bu karışım içerisine tereyağı konularak tereyağı eriyene kadar karıştırılır. Bu aşamadan sonra hazırlamış olduğunuz kaymak ve krema da tencere içerisine alınarak karıştırmaya devam edilir. Daha sonra en son konulan kaymak ve tereyağı da eriyince tencereyi ocaktan alarak 2-3 dakika çırpılarak karışımın pürüzsüz bir şekil alması sağlanmalıdır.
Eğer gerekirse bir karıştırıcı yardımı ile karıştırılır ve karamel kıvamı gelince akışkan bir durum alınca olmuş demektir. Bir müddet tencerenin soğuması beklenmelidir ve üzerine çok az miktarda tuz atılır. Karameliniz hazırdır, karameli bir kavanoza koyarak buzdolabında soğumaya bırakın.