Öncelikle keki yapmak için bir çırpma kabı alın ve içine yumurta ve toz şekeri koyup kar beyaz oluncaya kadar iyice çırpın. Çırptıktan sonra üzerine sıvı yağ ve sütü koyup karıştırmaya devam edin ardından kakaoyu koyun ve sonra unu, kabartma tozu ve vanilyayı elemek için ince delikli bir süzgeçten alıp geçirin ve sıvı karışıma ekleyin ve yağlanmış tepsiye veya yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine harcı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürülür.
Yaklaşık olarak üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Başka bir taraftan krem şantiyi hazırlamak için bir su bardağı süt ve krem şanti bir kaba koyun ve mikserin önce düşük devrinde sonra yüksek devirde çırpın ve hazırlanan krem şantiyi buzdolabına koyun ve bekletin. Kek piştikten sonra fırından çıkarın ve biraz bekletin. Sonra bir kürdan alıp kekin her yerini delin ve bir su bardağı süt ile her tarafını eşit şekilde ıslatın. Kek ılıyınca üzerine hazırlanan krem şantiyi üzerine yayın ve bekletin. Başka taraftan krem karamel için toz şekeri kavurun rengi değiştikten sonra şekerin içine bir tatlı kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eridikten sonra da kremayı ilave edin ve karıştırın. Krema koyduktan sonra önce katılaşacaktır ama sonra eriyecektir merak etmeyin. Eridikten sonra karıştırıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra krem karamelide krem şanti döktüğümüz ıslak kekin üzerine yayın. Krem karamel biraz dinlenip donduktan sonra servise hazır hale gelecektir. Karamelli ıslak kek tarifi hazır herkese afiyet olsun.