Öncelikli olarak muhallebinin hazırlanması gerekir. Bunun içinde bir tencere içerisine yağ ve krema hariç tüm malzemeler eklenerek karıştırılır. Daha sonra ocak üzerinde normal ateşte karıştırarak pişirmeye başladığımız karışım kaynamaya başladığında kısık ateşe getirilerek pişirilir ve karıştırılmaya devam edilir. Göz göz kabaran muhallebiye en son yağ eklenir ve bir iki karıştırıldıktan sonra ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Soğumaya bırakılan muhallebi istenilen soğukluğa geldiğinde içerisine son malzeme olan krema da eklenerek bir robot yardımı ile iyice karışana kadar çırpılır. Diğer taraftan Karamelli sosu için gereken malzeme olan şeker bir tava içerisine konularak normal ateşte karıştırılarak kavrulur. Rengi kahverengine ulaştığında içerisine krema eklenir topaklaşmaması için hızlı bir şekilde karıştırılır. Daha sonra muhallebiler için ayarladığınız cam kaseler içerisine bir kat muhallebi bir kat Karamel olacak şekilde sıra ile belirli aralıklarda dökülerek ayarlanır. En son üzerine parça çikolatalar konularak görselliği de yapılan
Karamelli Muhallebi artık hazırdır. Fakat bir iki saat buzdolabında bekletilerek servis edilmesi dahada güzel olur.
Afiyet olsun.