Kremalı havuçlu tarif nasıl yapılır?

Havuçların doğal tatlılığını kremanın zengin dokusuyla buluşturan bu çorba, soğuk kış günlerini ısıtacak nefis bir lezzet sunuyor. Basit malzemelerle hazırlanan tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor.

20 Kasım 2025

Kremalı Havuç Çorbası Tarifi


Malzemeler:

  • 4-5 orta boy havuç
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 4 su bardağı et veya tavuk suyu
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Havuçları yıkayıp soyun ve küp küp doğrayın
  • Soğanı ince ince doğrayın
  • Tereyağını bir tencereye alıp eritin
  • Soğanı pembeleşene kadar kavurun
  • Havuçları ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Et suyunu ilave edip havuçlar yumuşayana kadar pişirin
  • Pişen karışımı blenderdan geçirerek pürüzsüz hale getirin
  • Kremayı ekleyip karıştırın
  • Baharatları ilave edip 5 dakika daha pişirin
  • Sıcak servis yapın

Not: Üzerine dereotu veya maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Dilerseniz kremayı azaltıp süt de kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Karamel Nasıl Yapılır?
Karamel Nasıl Yapılır?
Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri
Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri
Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Bakır Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Bakır Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Karamelli Elma Tarifi ve Malzemeleri
Karamelli Elma Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Karamelli Macchiato Tarifi ve Malzemeleri
Karamelli Macchiato Tarifi ve Malzemeleri
;