Süt kreması ve çikolata sosu nasıl hazırlanır?
Lezzetli tatlıların vazgeçilmezi olan süt kreması ve çikolata sosu, ev yapımı olarak hazırlandığında daha özel bir tat sunuyor. Pürüzsüz kıvamlı kreması ve zengin çikolata aromasıyla bu ikili, hem göze hem damağa hitap eden bir deneyim vaat ediyor.
Süt Kreması ve Çikolata Sosu Nasıl Hazırlanır?
Süt Kreması Tarifi
Malzemeler:
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
- Sütün yarısını bir tencereye alın, un ve şekeri ekleyip topak kalmayana kadar çırpın
- Kalan sütü ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin
- Kıvam alıp kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
- Altını kapatıp vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın
- Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirin
Çikolata Sosu Tarifi
Malzemeler:
- 200 gr bitter çikolata
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
- Çikolatayı küçük parçalara bölün
- Kremayı küçük bir tencereye alıp kaynamaya bırakın
- Kaynayan kremayı ocaktan alıp içine çikolata parçalarını ekleyin
- Çikolatalar eriyene kadar karıştırın
- Tereyağını ve şekeri ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın
- Ilıdıktan sonra kullanmaya hazır
Püf Noktaları:
- Süt kremasını sürekli karıştırarak pişirin, yoksa topaklanır
- Çikolata sosunu benmari usulü de yapabilirsiniz
- Çikolata sosunu daha akışkan isterseniz, biraz daha krema ekleyebilirsiniz
- Her iki sosu da buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz
|