Oktay usta'nın karameli nasıl yapılır, tarifini paylaşır mı?

Altın rengiyle iştah açan, tatlılara lezzet katan ev yapımı karamelin sırları burada saklı. Doğru kıvamı yakalamak için malzeme ölçülerinden pişirme tekniklerine kadar tüm inceliklerle, çeşitli tariflerde kullanılabilecek nefis bir karamel hazırlamanın yolu.

20 Kasım 2025

Oktay Usta'dan Klasik Karamel Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Kalın tabanlı bir tencereye şeker ve suyu ekleyin
  • Orta ateşte şeker tamamen eriyene ve altın rengi alana kadar karıştırarak pişirin
  • Renk değişimini yakından takip edin, yanmamasına dikkat edin
  • İstediğiniz renge ulaştığında ocaktan alıp tereyağını ekleyin
  • Tereyağı eriyip karışana kadar karıştırın
  • İsteğe bağlı olarak vanilya ekleyip karıştırın

Püf Noktaları:


  • Şeker erirken sürekli karıştırın yoksa topaklanır
  • Karamel çok sıcak olduğundan dikkatli olun
  • Kıvamını kontrol etmek için bir kaşık karameli soğuk suya damlatın
  • Kullanacağınız kabı önceden yağlayın ki yapışmasın

Kullanım Alanları:

  • Krem karamel
  • Kek ve pastalar için sos
  • Dondurma üzerine
  • Kurabiye ve tart dolgusu

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Karamel Nasıl Yapılır?
Karamel Nasıl Yapılır?
Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri
Karamelli Bisküvi Tarifi ve Malzemeleri
Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Altın Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Bakır Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Bakır Karamel Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?
Karamelli Elma Tarifi ve Malzemeleri
Karamelli Elma Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Karamel Soslu Muhallebi Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Karamelli Macchiato Tarifi ve Malzemeleri
Karamelli Macchiato Tarifi ve Malzemeleri
;